Eleredt az eső a Gran Turismo Sportban! [VIDEO]

A Polyphony Digital játékában akár esős futamokra is készülhetünk – a Gran Turismo Sportban ugyanis már az időjárás is közrejátszhat a versenyek során.

A World Tour 2019 Nürburgring Nations Cup futam során a Sony és a Polyphony Digital bemutatta, hogy milyen is lehet majd versenyezni esőben és zivatarban egyaránt – a bökkenő mindössze annyi, hogy nem tűnik dinamikusnak az időjárás, de valahol nekik is el kell kezdeni, és ha belegondolunk, a 2001 nyarán PS2-re kijött Gran Turismo 3 A-Spec esetében sem volt dinamikus időjárás a Special Stage Route 5 esős változatában: ott mindössze nedves talaj várta az aszfaltlovagokat.

Tisztázásra került, hogy az esős és a zivataros (heves esős) körülmények között fizikailag nincsen eltérés a játékban, de értelemszerűen más féktávokat és íveket kell ilyen időjárásban venni, mint egy csontszáraz pályán. „Érdekes. Ez valami olyasmi, amit régóta nem csináltunk. Oké, ott volt [az eső] a Gran Turismo 6-ban, de mi mind izgatottak voltunk, hogy így versenyezzünk, és király is volt. Értelemszerűen kaotikus versenyzést biztosított számunkra az esős idő, és nagyon szoros volt az időmérő, úgyhogy igyekszünk később frissítés formájában megszerezni azt, hogy többet játszhassunk így otthon (vagy a barátainkkal online). Jó lesz ez,” mondta a futam egyik résztvevője, Matt Simmons a váratlan frissítésről.

Szóval egy későbbi időpontban be fog kerülni a Gran Turismo Sportba az esős időjárás, de azért legyünk őszinték: a már megszűnt Evolution Studios játéka, a DriveClub (amiről korábban írtuk, hogy augusztus végén eltűnik a PlayStation Store-ról!) már bebizonyította, hogy milyen is esőben versenyezni. Van még hová fejlődnie a Polyphony Digitalnak, és a poén az, hogy a DriveClub korábban jelent meg mint a Gran Turismo Sport. (Talán a next-gen PlayStationre készülő Gran Turismo, ami biztos, hogy készül, behozhatja ezt a lemaradást!)

A lenti három videó sorrendben: bemutató az esős és a zivataros futamokból, verseny a könnyed esős időben, illetve egy időmérő kör.

Forrás: Twinfinite

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu