Nem adják ki újra a Devotiont! [VIDEO]

A Red Candle Games játéka, a Devotion szépen felhúzta a kínai játékosokat (mivel a kínai elnökre, Xi Jinpingre való, nem épp pozitív utalások voltak benne), és miután a kínai kiadót padlóra küldte, a nemzetközi kiadó is eltávolodott tőle…

„Mi a tajvani Red Candle Games vagyunk. Minden játékosunknak, a szakmának és a barátainknak szeretnénk a Devotionről új fejleményeket közölni.

1 – az utóbbi négy hónapban a Devotionhöz köthető művészeti asset incidense felmérhetetlen kárt okozott a Red Candle Gamesnek és a partnerünknek. A legőszintébben bocsánatot kérünk az összes érintett csapattól és személyzetétől. A Red Candle és annak partnere az összes veszteség miatt vállalja a felelősséget; nem fogjuk feladni erőfeszítéseinket, hogy a kár tovább növekejen.

2 – Ez az incidens jelentősen és kedvezőtlenül minden érintettre kihatott. A partnerünk mindent megtett, hogy segítse a Red Candle-t. Bár a tárgyalások még folyamatban vannak, a Red Candle társalapítói egyhangúlag úgy döntöttek, hogy rövid távon ne legyen újra kiadva a Devotion, így az eladásokból származó profit, a [játékkal kapcsolatos] áttekintés, az IP felhatalmazása, stb. nem fog bekövetkezni, hogy elkerülhető legyen a felesleges félreértés.

3 – Ahogy a szituáción töprengünk, azt vettük észre, hogy sok játékos, a szakmai barátok és a média elkezdte megérteni, hogy az incidens a projektmenedzsment hibájából, nem pedig előre megfontolt módon következett be. Ha a jövőben a közönség hajlana arra, hogy racionálisan nézze a játékot, megengedve azt, hogy a bizalmat újra felépíthessük a játékosainkkal, a Red Candle megfontolná a Devotion újrakiadását.

Emiatt bocsánatot kérünk a játékosoktól a megváratásuk miatt. Őszintén sajnáljuk, de kérjük, értsétek meg a döntésünket. A Red Candle hálás, hogy a partnerünk fenntartás nélkül megbízott bennünk a játék két éves fejlesztése során. Sajnálatos módon nem tudtuk teljesíteni az ő kitűzött céljaikat, és a túlzott megpróbáltatás során fejtörést okoztunk nekik. A játék egyedüli fejlesztőjeként a Red Candle-nek megbocsáthatatlan az, amit tett az incidens okozásával. Reméljük, hogy a partnerünk és az érintett felek a további kritika alól felmentésre kerülnek.

A Red Candle 2015-ös megalapítása óta elszántuk magunkat arra, hogy a nemzetközi közönségünknek a legjobb játékélményt alkossuk meg. A Devotionben a fő üzenet ez volt: „Egy szerető család tragédiája, amit egy vallásos szekta eszeveszett hite torzított el.” Egy kritikus, amatőr hibát követtünk el a játék gyártása során. Szomorúsággal tölt el minket, hogy a játék fókusza drasztikusan megváltozott a hibás művészeti asset megtalálása óta. Egy ezt kezelő patch azonnal implementálásra került, mivel abszolút nem az volt a célunk, hogy ilyen hírnévre tegyünk szert.

Az incidens következményeképp néhányan továbbra is eltérően spekulálnak a Devotionről. Amennyire sajnálatos volt az incidens, akkora mértékben fel kell vállalnunk annak teljes következményét. A közeljövőben reménykedünk egy második esélyben. Hogy ezt bebizonyíthassuk, a Red Candle és a partnere egyaránt egy remek játékot akart alkotni, és senki sem kívánta, hogy egy ilyen helyzet bekövetkezzen. A Red Candle Games továbbra is szenvedélyesen kreatív lesz videojátékos cégként,” olvasható a stúdió közleménye a Twitteren.

S mivel a Devotion valószínűleg egyhamar nem lesz megvásárolható, addig íme egy végigjátszás róla.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu