Nem lesz a megjelenéskor cross-play a Borderlands 3-ban!

Úgyhogy hiába terveztük volna, hogy a platformoktól független játékkal nyitunk egy kooperatív partit a játék megjelenésekor, ez nem fog összejönni, mivel Randy Pitchford, a Gearbox Software vezetője ezt megerősítette…

„Néhányan arról spekulálnak, hogy a holnapi dolog a cross-playjel kapcsolatos. A holnapi dolog remek lesz, de *nem* a cross-playről fog szólni. De a jó hír az, hogy elköteleztük magunkat amellett, hogy a megjelenés után a lehető leghamarabb a partnereinkkel támogatni fogjuk a cross-playt a Borderlands 3-ban. Hogy tisztázzam: a megjelenéskor a Borderlands 3 nem fog rendelkezni semmilyen cross-play funkcióval, mert szorosan együttműködünk a partnereinkkel, hogy egy pozitív cross-play élményt hozzunk létre a lehető legkorábban kivitelezhető időpontban. Elköteleztük magunkat aziránt, hogy a lehető legtöbb platformon cross-play legyen,” írta Pitchford a Twitteren.

Mi ez a holnapi dolog, amire Randy Pitchford utalt? A Borderlands Twitter-fiókja az „Együttlétség ünneplésére” készül, ami magyar idő szerint délután négy órakor kerül leleplezésre. Fogalmunk sincs, hogy ebből mi lehet, úgyhogy erre a témára – ha érdekes lesz – vissza fogunk még talán térni.

Amúgy április elsején (milyen találó időpont…) Pitchford még ezt írta: „A 2K döntéseitől eltekintve én és a Gearbox csapata egyaránt nagyon érdeklődik a cross-platform játék iránt. Hiszünk abban, hogy a multiplatform támogatás egy előfeltétel, és az Epic vezető pozíciója a cross-platform támogatásban nagyon nagy segítség számunkra.”

A Borderlands 3-ban négy fős kooperatív játékmenetre is lehetőségünk van, így érthető, hogy a Gearbox miért szeretné a cross-platform játékot megvalósítani, hogy így a PlayStation 4-esek, Xbox One-osok, PC-sek, és később a Google Stadiások is csoportba verbuválva lootolhassanak, de sajnos ez a rajtkor nem lesz megoldható – nagy kár érte. A játék amúgy szeptember 13-án fog megjelenni a PlayStation 4, Xbox One, PC hármasra, PC-n pedig Epic Games Store-exkluzív lesz. A Google Stadia port megjelenése egy későbbi, általunk még nem ismert időpontban lesz esedékes. Talán 2020 tavasza környékén fog megjelenni.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu