Death Stranding: így nézne ki a Policenauts retrostílusával!

Mi történne, ha kevernénk Hideo Kojima egyik első munkásságának grafikáját, a Death Stranding tartalmával?

A Policenauts nem biztos, hogy mindenkinek ismerős – ezt a játékot Hideo Kojima írta és rendezte, ám hivatalos nyugati megjelenést nem kapott a Konamitól, holott Japánban több platformon is felbukkant (PC-9821 – ’94 júliusa, 3DO – ’95 szeptembere, PS1 – ’96 januárja, SEGA Saturn – ’96 szeptembere) ez a vizuális sci-fi novella, interaktív film. Esztétikus látványa volt, annyi szent – nem csoda, hogy Kojima rajongói ezt a játékot is elismerik. Van is miért: ez a három kép talán magáért is beszél:

Death Stranding

Death Stranding

Aki esetleg angol nyelven szeretné játszani a Policenautsot, megteheti, ha erre az oldalra ellátogat és letölti a patchet.

Amos Sorri, aki a Silent Hill – The Promise rajongói sorozat rendezője és szereplője volt korábban, elképzelte, hogy miként festene az idei év talán legnagyobb PlayStation 4-játéka, a Death Stranding a Policenauts vizuális stílusával. A képen, amit a Twitteren tett közzé, Sam Bridgest, a játék főszereplőjét, illetve Die-Hardmant (Die Hard…?), egy maszkos, rejtélyes karaktert láthatunk.

Ezen valahogy nem tudunk meglepődni (az eredmény ettől függetlenül kiváló, félreértés ne essék…), ugyanis korábban arról is szó esett, hogy miként festene a Death Stranding egy PS1-es játék formájában. (Na az sem volt semmi, maradjunk ennyiben.) Úgyhogy Hideo Kojima alkotását többen is retrósítják ilyen, olyan formátumban, ami nem csoda: a japán zseni több évtizede a játékiparban van, és korábban nyilatkozott már egy olyat (amiről mi is körmöltünk), hogy a haláláig szeretne játékokat készíteni.

A Death Stranding amúgy november 8-án fog megjelenni, kizárólag PlayStation 4-re, de – ahogy korábban erről is írtunk – minden esély fenn áll arra, hogy Hideo Kojima következő, illetve a Konami után első független játéka később PC-re is megjelenjen, ugyanis a dobozképen (és erről is szó esett korábban) nem láthatjuk azt a bizonyos Only On PlayStation feliratot, tehát nem PS4-exkluzív játékról van szó.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu