Nemi erőszakkal vádolják a Skyrim legendás zeneszerzőjét, Jeremy Soule-t

Két nő is megvádolta Jeremy Soule és Alec Holowkát, a Night in the Woods egyik designerét.

Nathalie Lawhead a videojátékiparban dolgozó női designer, aki azt állítja, hogy megerőszakolták és ennek nyilvánosan hangot is adott tegnap, a saját blogján. A hír futótűzként el, hiszen nem mást vádolt meg, mint Jeremy Soule-t, a Dungeon Siege, a Skyrim és más híres címek legendássá vált zeneszerzőjét.

A Tetrageddon és az EIGTBOK című játékokat fejlesztő hölgy nem köntörfalazott, pontosan leírta, hogy amikor 2008-ban, Vancouverben dolgozott és nagy szüksége volt segítségre, hogy elérje a nagy áttörését a játékipari karrierjében és Jeremy Soule ezt kihasználta. Nathalie Lawhead szerint, amikor Jeremy Soule közeledett hozzá, a nő ezt csak barátságnak gondolta, de aztán hamar kiderült, hogy mást szeretne. Amikor a nő visszautasította, Soule megpróbálta olyan dolgokkal zsarolni, amelyekre annak idején nagy szüksége volt. Amikor így sem áll kötélnek, Lawhead szerint a zeneszerző konkrétan megerőszakolta.

Lawhead története által inspirálva egy másik videojáték iparbéli hölgy is egy hasonló történetet mesélt el. Zoë Quinnról van szó, aki a Heart Machine és a Depression Quest című játékokon dolgozott. Zoë azt állítja a Twitter fiókján, hogy a Night in the Woods fejlesztése során, amikor együtt dolgozott Alec Holowkával, a férfi zsarolta és fenyegette, amikor nála lakott, zaklatta és meg is erőszakolta.

Quinn szavait a Night in the Woods egy másik fejlesztője, Scott Benson is „megerősítette” a csapata nevében. „Hiszünk Zoë sztorijának, nagyon szomorúak és nagyon dühösek vagyunk.” – állította Scott. „Ez teljesen váratlanul ért minket és holnap lesz még mondanivalónk.”

Várjuk tehát a további fejleményeket mindkét ügyben, illetve – amennyiben igaznak bizonyulnak – az következményekről is írunk.

Forrás: Wccftech

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu