Hatalmas össztűz a 2K-n az NBA 2K20 miatt! [VIDEO]

A Take-Two (akiké a 2K) próbálja rejtegetni a NBA 2K20  hibáját, de felesleges, már elkéstek.

A sportjátékokban sajnálatos módon már ott van egy rákos sejtként terjedő mikrotranzakció-halmaz. Az Electronic Arts játékaiban az Ultimate Team néven futnak ezek az „építsd fel a legjobb csapatot” módok, ahol pénzért vehetjük a lootboxokat, sorry, nem, az EA most úgy nevezi őket, hogy „meglepetés-mechanizmusokat”. A Take-Two is rácuppant erre, és az NBA 2K idei részével, az NBA 2K20-zal talán túlzásba is esett. Először beágyazzuk a MyTeam névre hallgató mód trailerjét (amit ELREJTETT a Take-Two, listázatlan most, de felesleges ezzel trükközni), aztán folytatjuk.

Ez inkább tűnt egy KASZINÓ trailerjének, nem egy játékmódénak. A legtöbbször ugyanis csak személyeket látunk egy kanapén ülni (néhol be sem kapcsolt DualShock 4-gyel…), miközben szerencsejátékokban vesznek részt. Félkarú rabló? Pipa. Szerencsekerék? Pipa. Plinko? Pipa. Lootboxok is vannak, és három játékbeli pénznem. (És van köztük olyan, amit valódi pénzzel meg lehet venni.)

Az internet ki is akadt rá – a YouTube az amerikai fiók feltöltésére 3556 like mellett 17198 dislike-ot kapott, és esélyes, hogy itt manipuláltak már, ugyanis 157082 megtekintésre mindössze 21 ezer ujjazás nem sok, sőt. A kommentek (sőt, ismertebb YouTube-osok is mint Jim Sterling, Angry Joe és YongYea) pedig darabokra szedik a 2K-t emiatt! Pár példa komment: „Ez úgy néz ki és úgy hangzik mint egy kaszinóreklám!”, „Ez már komolyan szerencsejáték. Nem is próbálják már rejtegetni.”, „Játék besorolása: E mindenkinek… és ez a trailer szó szerint dicsőített szerencsejátékot hirdet. LOL, mi van?”

Na igen, a korhatár-besorolás: az ESRB, az amerikai besoroló bizottság E értékelést adott. A csavar? Na, akkor itt tessék letenni a sört: még 2015-ben írta a Gamesindustry (), hogy Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója eközben AZ ESRB ELNÖKE IS! Ha ez nem összeférhetetlenség, akkor semmi sem az! Úgyhogy itt tényleg nagy baj van – szerencsejáték, amit 3 éven felüliek is megvehetnek.

Forrás: Gamesindustry

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu