Borderlands 3: tizenegy dolog, amit jó lett volna tudni, mielőtt elkezdem a játékot

TIPPEK-TRÜKKÖK – Az okos, ügyes, rafinált vault hunter „tizenegy-parancsolata”!

A Borderlands 3 sok szempontból erősen hasonlít az előző részekre és a veterán játékosok hajlamosak az új lehetőségek felett átsiklani. Ezek a tippek abban segítenek az új – vagy akár régebbi – játékosoknak, hogy a kis dolgok ismerete révén könnyebb legyen az életük az egyébként sokszor elég kemény játékban.

 

Teleportálhatsz a járművedhez

A Borderlands 3 elég nagylelkű a fast travel lehetőségével, bármikor, bárhonnan a speciális központi helyekre teleportálhatunk. Ugyanakkor a járművünkhöz is odateleportálhatunk, ez pedig egy olyan játékelem, amelyet a tutorial eléggé „érintőlegesen” említ csak.

Amikor tehát végeztél egy küldetéssel, vagy egy mellékküldetéssel lábon, akkor a nem messze lévő járműhöz ne gyalogolj vissza, hanem elég csak a térképen rábökni a járművedre és azonnal odateleportálsz.

 

Új mailt kaptál

Előfordul, hogy a küldetés forgatagában, az akció közepette kapsz egy mailt és nincs időd azonnal megnézni. Utólag visszakeresni az üzenetet nem is annyira egyértelmű, mert készítők eléggé eldugták a menürengetegben az email részt. Konkrétan a Social menünél találod meg és érdemes átböngészni, mert a női karaktereid sem rajongóktól kapnak szerelmes leveleket, hanem tömérdek fegyvert és kozmetikázási lehetőséget.

Vegyél minél több táskát, illetve „széf” tárolási lehetőséget!

A Borderlands alapvetően egy looter-shooter játék, így olyan mennyiségben találsz különféle fegyvereket és egyéb hasznos cuccot, hogy pillanatok alatt megtelik a táskád. Persze, elzarándolkolhatunk, vagy teleportálhatunk az árusokhoz, hogy eladjuk a felesleges lootot, de SDU backpack és bank vásárlása esetén nagyobb mennyiségben tárolhatjuk el az olyan felszerelést, amelyhez még alacsonyabb szintű a karakterünk. Ezeket a Sanctuary űrhajónkon vásárolhatjuk meg.

Lőszer helyet se felejts el venni!

A Borderlands 3 másik bosszantó momentuma, amikor elfogy a lőszer és ez főleg a játék első szakaszában igen gyorsan megtörténhet. Éppen ezért minél gyorsabban vásárolj lőszertár helyet Marcus boltjában a Sanctuary-n!

 

A mellékküldetések később is a (magasabb) szintedhez igazodnak

A szingli, vagy közösségi szerepjátékok, MMORPG-k nagy rákfenéje, hogy a mellékküldetéseket, ha kihagyjuk, és utólag szeretnénk visszatérni hozzájuk, addigra már olyan magas szintű vagy, hogy utólag alig, vagy semennyi XP-t sem kapsz értük. Ez a Borderlands 3-ban máshogy van: ha később térsz vissza egy félrehagyott misszióhoz, akkor is a szintednek megfelelő, adekvát XP üti a markodat. Természetesen ugyanez igaz a nehézségi szintre is.

 

Színes visszajelzés

Ha az X-et megnyomod, miközben egy ellenségre tartod a célkeresztet, akkor pirosra vált – ráadásul az egész csapat számára. Ha egy földön heverő fegyverre, akkor kék színűre. Ha pedig az egyik társadra, vagy szövetségesre, akkor zöldre. Ez akkor lehet hasznos, ha az akció forgatában szinte alig látod már, ki kivel van és merre hány méter. Tüzelj a pirosra.

 

Párbajozz!

Ha lenyomod a megfelelő gombot (PC-n a Z betű), akkor párbajra hívhatod a többi játékost. A „ki legény a gáton?!” kérdésre hamar választ adhat, de ne felejtsd el, hogy kezdő, alacsonyabb szintű gamereket ilyen módon lealázni nem túl fair dolog. (Viszont annál szórakoztatóbb!)

 

Ne ragadj le egy nagy epikus fegyver iránti „szerelemnél”

Dante írt a cikkben, hogy mennyire gyér a Borderlands 3 első szakaszában a loot (illetve, hogy később sem az igazi) és emiatt bizony hajlamos az ember ragaszkodni egy nagy nehezen megtalált lila epic fegyverhez. Ne hagyd, hogy „örök szerelembe ess” iránta: később fogsz azért (előbb-utóbb…) találni jobbat, addig pedig sokszor egy magasabb szintű zöld is hasznosabb lehet a nehezedő ellenfelekkel szemben.

Jön majd az eridium, légy türelmes!

Earl rendkívül ütős „kozmetikai” cuccokat árul a Sanctuary alsó részében, de csak az eridium nevű fizetőeszközért hajlandó megválni tőlük. A gond csak az, hogy a Borderlands 3 kezdeti szakaszában ebből elég keveset találsz. Ne aggódj: később, a játék egy bizonyos eseménye után ez megváltozik és rövidesen úszni fogsz az eridiumban.

 

Amikor az endgame-hez értél, ne indítsd rögtön el a True Vault Hunter játékmódot

Eleinte jobb, ha a Mayhem Mode első három szintjét letudod. Mindegyik szinten egyre nehezedő ellenfeleket kapsz és rare loot esik belőlük. Néhány nehezebb, megismételhető küldetéssel, amelyeket újra és újra letudhatsz, ez a legjobb módszer, hogy gyorsan szintet lépj (illetve elérd a végsőt), Guardian Rank pontokat farmolj és legendary fegyvereket és geart találj.

-BadSector-

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu