Újabb játék szervereit lövi le az Electronic Arts

Meglepően sokáig életben maradt ennek az Electronic Arts játéknak az online szekciója.

Az Electronic Arts oldalán azt olvashatjuk, hogy a Fight Night Round 4 szerverei március kilencedikén kerülnek lelövésre. Ha nem ismerős a játék, az nem meglepő, ugyanis egy 2009-ben (!) megjelent boxolós címről van szó, ami PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jött anno ki. A sorozatnak nem ez volt az utolsó része, ugyanis 2011-ben az Electronic Arts kiadta a Fight Night Championt, de utána a UFC sorozatra kezdett a kiadó koncentrálni – anno hiába mondta az IGN-nek Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója, hogy visszatérhet egyszer a Fight Night-sorozat, erre kb. annyi esély van mint arra, hogy egy játékába ne tegyen Denuvót PC-n a kiadó: semennyi.

Amúgy a következő üzleti évben, azaz 2020. április elseje és 2021. március harmincegyedike között az Electronic Arts ki fog adni egy újabb sportjátékot a szokásos FIFA, NFL, NHL és NBA kvartetten túl (az NBA Live idén amúgy szünetet tart, a foci, amerikai futball és a hoki pedig nem tesz így), de az is nagy eséllyel a UFC kevert küzdősport új felvonása lesz, szóval valószínűleg a UFC 4 készül a szokásos licenszeken túl.

Nos, nézzük az Electronic Arts élettelen közleményét: „Üdv, Fight Night Round 4 rajongók. Tizenegy évnyi hihetetlen online közösség után a Fight Night Round 4 napi aktív játékosszáma egy igazán alacsony számra csökkent, és nem tudjuk tovább biztosítani a minőségi online élményeket. 2020. március 9-ével a Fight Night Round 4 szerverei leállásra kerülnek. Azután továbbra is képesek lesztek az összes offline móddal játszani PlayStation 3-on és Xbox 360-on. Köszönjük a folytatólagos támogatásotokat.”

Az a meglepő, hogy az Electronic Arts jó másfél konzolgeneráción keresztül életben tartotta egyik játékának az online szervereit. De a modern játékok nem kapnak ennyi szeretetet, és az online bejelentkezést igénylő játékok (helló, Need For Speed 2015…) nem kerülnek így megőrzésre.

Forrás: GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu