Pragmata: a Capcom next-gen IP-je?

Most már több kiadó is a következő konzolgenerációra koncentrál, így cselekszik a Capcom is.

A japán cég egész jó helyzetben van: a Monster Hunter: World szárnyal, a Resident Evil 2 Remake is kiemelkedően jól fogy, a Devil May Cry 5 is korrekt eladásokkal rendelkezik, és hamarosan itt a Resident Evil 3 Remake is, hátán a Resident Evil Resistance-szel. De ezeken túl vannak más projektjeik is – a pletykák szerint a Resident Evil 8 még messze van, de hamarosan jön egy másik RE játék, tippelnénk egy új Street Fighterre is, és talán egy új Capcom Vs. is jöhet, igaz, a Devil May Cry 5 V-jének szinkronhangja, Brian Hanford azóta a Twitteren kihangsúlyozta, hogy ő sem tud semmit, csak ő maga is egy rajongó.

De nézzünk ezeken túl – a Capcom Európában bejegyeztette a Pragmatát, ami még vizsgálat alatt áll, így nincsen hivatalosan regisztrálva. Nemrég a Capcom hasonlóan cselekedett a Shinsekai: Into the Depths-szel és a Resident Evil Resistance-szel, de ezek létezéséről már jó ideje tudunk. Valószínű, hogy a Pragmata is a Capcom következő üzleti évének egyik nagy dobása lesz, azaz április előtt nem fog megjelenni (sőt, szerintünk addig be sem jelentik…).

Hallottuk már, hogy a Capcom remastereket is tervez az RE Engine-nel (még a Devil May Cry 5 is ezt használja, úgyhogy az ötlet nem rossz), és lehet, hogy köztük lesz a mostanában súlyosan elhanyagolt és elfeledett Dino Crisis, vagy a Dragon’s Dogma is. A Pragmata pedig talán egy PlayStation 5, Xbox Series X játék lesz (vagy rosszabb esetben valami random mobilos cucc…), és ha ilyen korán levédetik, akkor akár a next-gen konzolok nyitócímei között is megtalálhatjuk majd a még teljesen ismeretlen alkotást az év végén.

Mivel a Capcom a 2019. április elsejével elindult üzleti évben nem nagyon adott ki komolyabb játékot (leszámítva a Monster Hunter: World Iceborne kiegészítőjét, ami PlayStation 4-en és Xbox One-on szeptemberben, PC-n pedig januárban indult el), itt is érzékelhető a next-gen fókusz.

Forrás: Tweaktown

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu