Derült égből Master Chief: elstartolt a Halo: The Master Chief Collection második játéka PC-n [VIDEO]

A Halo: Combat Evolved Anniversary nem sok időt töltött el bétában…

A Microsoft és a 343 Industries a Steamen közölte, hogy a Halo: The Master Chief Collection PC-s verziója már meg is kapta a második játékot. (Az első a Halo Reach volt. Ez decemberben lett „kész”.) Ez nagy meglepetés: eddig úgy sejtettük, hogy néhány hónapig még a tervezőasztalon marad Master Chief első története, de tévedtünk. A Microsoft Store-on is megtalálhatjuk már az eredetileg 2001-ben megjelent, az Xbox nyitócímei közé tartozó játék felújított kiadását, ha a Steam változat nem lenne megfelelő valamiért.

De miért Anniversary kiadás? A válasz egyszerű: ez a verzió (sőt, remake) 2011-ben jelent meg Xbox 360-ra, tíz évvel az eredeti Xboxos verzió után, és a 343 Industries mellett a Saber Interactive (The Witcher 3 Switch port!) és a Certain Affinity dolgozott rajta. Persze az X360 ma már elhanyagolt konzol (nem csoda: majdnem tizenöt éves), és az Xbox One verzió mellett most már a PC is megkapta a játékot, amiben Master Chief hajótörést szenvedve a Halon landolt, és itt a Covenant ellen fegyvert ragadott, hogy az embereket megvédje.

A Halo: Combat Evolved Anniversary PC-s verziója akár 4K felbontásban is játszható, és ha 60 Hz-esnél jobb képfrissítésű monitorunk lenne, akkor nagyobb frame rate-tel is játszhatunk. Egér-, és billentyűzettámogatás, ultraszéles monitorok támogatása, FOV módosítás (azaz a látótér szögét is testre szabhatjuk) – ezek is ott vannak, ahogy az illik. Az egyjátékos mód tíz küldetése is ott van, így nem csak a multit nyúzhatjuk több mint tizenkilenc pályán egy átszabott fejlődési rendszerrel. Egy gombnyomással válthatunk az eredeti grafika és a felújított látványvilág között.

Úgyhogy lassan, de biztosan bővül a Halo: The Master Chief Collection PC-s átirata is, és természetesen itt jogos a kérdés:, hogy a Microsoft egy Xbox Series X verziót is megvalósít a sisakos hős kollekciójából? Csak idő kérdése, hogy bejelentsék…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu