Kritizálják a Valve-ot a „nem csinálnak már játékokat” kommentek miatt

Tényleg úgy tűnt néhány évig, hogy a Valve nem foglalkozik videojátékok fejlesztésével – és ez bevallottan rosszul esett a cégnek, igaz, megértik, hogy miért vélekedtünk így.

Greg Coomer, a Valve egyik tervezője a VentureBeatnek elmondta, hogy „a Valve már nem csinál játékokat” frusztráló volt számukra. Több projekttel kísérleteztek, miközben más játékokat életben tartottak és támogattak (itt nem nevezte meg ezeket, de mi nyugodtan mondhatjuk, hogy Team Fortress 2, Counter-Strike: Global Offensive…), illetve magán a Steamen is dolgoztak sokat. Eközben egy kisebb mértékben hardveres cég is lett a Valve (és ez nem butaság: elvégre van már egy saját VR-headsetjük is, a Valve Index), és ezért Coomer úgy véli, hogy sikeresek voltak, mert ezek közben azért a játékokra is jutott idejük, de megérti, hogy miért voltunk kicsit antagonisztikusak velük szemben.

Coomer szerint sokan épp a kidolgozott, részletes, egyjátékos szekcióval rendelkező Valve játékokat kedvelik, és ilyesmit Gabe Newellék mostanában nem nagyon csináltak. Ez azért történt, mert a Valve azon gondolkodott, hogy mivel foglalkozzon, és miként térhessen vissza több fontos franchise-ához is (pl. a Half-Life-hoz), nem pedig azért, mert nem akartak ilyesmit fejleszteni. A Valve izgult amiatt, hogy a közösség miként fogadja majd a Half-Life: Alyx bejelentését, mivel ez a játék csak virtuális valóságban játszható. A játékban viszont bíztak – azt valósították meg, amit szerettek volna. Nem aggódtak a Half-Life-os visszatérés miatt. (Igaz, pl. a feszítővas kimaradt. Erről tegnap írtunk, hogy miért kellett az ikonikus tárgyat kivenni – a magyarázat egyrészt döbbenetes, másrészt pedig pont emiatt vicces…)

A Valve azt ígérte, hogy sokat nem kell várnunk a következő „fő” játékukra, akármi is legyen az. Lehetséges, hogy a Team Fortress, vagy a Left 4 Dead körül próbálnak valamit dolgozni? Esetleg egy teljesen új IP jut ki a stúdióból? Talán még idén megtudjuk, hogy mi lehet „a szelep” következő dobása.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu