Resident Evil 8: cross-gen játék, Revelations-múlttal?

Amellett, hogy a Resident Evil 8: cross-gen játék lenne, a Capcom következő ÚJ fő Resident Evil-játéka (mert azért van pár spin-off és remake mostanában…) egy Revelations-felvonásként kezdené az életét?

AestheticGamer betartotta a szavát: korábban azt írta, hogy egy kicsit vár a Resident Evil 3 Remake és a Resident Evil Resistance megjelenése után, de utána beszélni fog a 2021-re tervezett „reziről”. Így is tett – több tweeten keresztül magyarázta, hogy mit is tud a következő játékról. Azt mondja, hogy az eddig 2021-es RE-ként említett játék a Resident Evil 8, de nem mindig volt ez a neve. Ez kb. alátámasztja a korábbi reboot gondolatmenetet is.

A fejlesztés során sokáig Resident Evil Revelations 3-ként futott a projekt, de azért mondta a Resident Evil 8-ról, hogy még évekre van, mert tavaly még egy másik projekt futott azon a néven. Azóta a Capcom megváltoztatta a gondolkodásmódját: nem akarja a japán cég, hogy a Resident Evil 7 után több évnyi űr legyen a 8-ig, így a nemrég elkezdett fejlesztést arrébb rakta, mert a Revelations 3-at a belsős játéktesztelők egészen pozitívan fogadták.

Sőt, az elvárásokhoz képest sokkal jobb fogadtatása volt, így a fejlesztők kaptak egy plusz évet, hogy átalakíthassák a Revelations 3-at, aminek a végeredménye a Resident Evil 8 lesz jövőre. A korábbi szivárgások (vérfarkasok; Ethan, a RE7 főszereplője egy havas faluban) igazak, de elavultak. Azóta hatalmas változásokon esett át a játék, hogy a fő Resident Evil-sorozat részeként érződjön, így pl. a történet és a karakterek is át lettek faragva. Emiatt pedig amit eddig hallhattunk, az nem biztos, hogy mind ott lehet a végleges játékban, ami ráadásul cross-gen lesz. Azaz: a PlayStation 4, Xbox One duó mellett a Capcom a PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et is megkínálná a nyolcas RE-vel, ami természetesen a PC-t sem hagyná ki, tehát a Resident Evil 8: cross-gen játék lenne.

Állítólag az E3-on mutatta volna be a Capcom a Resident Evil 8-at, de így a kiadónak is megváltoztak a tervei. Lehet, hogy majd kopognak a Sony-nál, hogy a júniusi, E3-helyettesítő State of Play streambe becsússzon a bejelentés (mert a Sony-nak valahol, valamit mondania KELL a PlayStation 5-ről…). Elvégre a Resident Evil 3 Remake is így lett megerősítve decemberben… vagy akár már áprilisban hallani fogunk róla, de „nem hivatalos csatornákon keresztül”!

Persze mindez nem hivatalos, de azért itt nem árt bizakodni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu