Ne várj még igazi next-gen címekre PS5-re és XSX-re a Sherlock Holmes-játékok fejlesztője szerint

Az új konzolok megjelenésekor még nem számíthatunk igazi áttörésre szerintük.

Annak ellenére, hogy 2020 első felében szinte másról sem beszélünk, mint a koronavírusról, azonban a járvány ellenére is folyamatosan áramolnak a hírek a PlayStation 5 és az Xbox Series X technikai specifikációinak részletes bemutatóiról. Káprázatos ígéretekről olvashatunk a sajtóban, és bár elméletben mindegyik nagyon kecsegető, és igazi next-gen őrületre ad lehetőséget a játékokban is, a gyakorlatban ez az „átállás” nem lesz majd olyan könnyű, főleg a kisebb fejlesztőcsapatok számára. Ezt hangsúlyozta a Sherlock Holmes-játékok (Crimes & Punishments, The Devil’s Daughter) és a tavaly boltokba került nyílt világú nyomozós játék, a The Sinking City fejlesztő csapata, a Frogwares illetve annak kommunikációs igazgatója, Sergey Oganesyan a Wccftech-nek adott interjúban.

Érdekes, hogy az egyébként szerintünk elég gyengusra sikerült The Sinking City egész meglepő sikereket ért el 2019-ben (egész jól teljesített, és még Steamen meg sem jelent), szóba került a next-gen is. Oganesyan először is leszögezte, hogy bár generációváltás lesz év végén, azért nem mindenki fog azonnal beruházni egy új konzolba. Továbbá a Microsoft is kihangsúlyozta, hogy rengeteg nyitócímét a mostani generáción is játszani lehet majd, vagyis a cross-generation jelentős tendencia lesz a generációváltáskor és utána is egy ideig. A menedzser emellett nem gondolja, hogy a fejlesztők többsége megengedheti magának a next-gen exkluzivitást, hiszen emiatt tömérdek vásárlót veszítenének el (ideiglenesen), ha PS5- vagy Xbox Series X-only játékokkal állnának elő 2020–2021-ben.

Persze, Sergey Oganesyan szerint nekik és más fejlesztőknek is nyilvánvalóan azon kell munkálkodniuk, hogy minél jobban kiaknázzák az erősebb hardverek kínálta lehetőségeket: nagyobb framerate, a rövidebb töltési idők, részletesebb grafika.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu