Epic Games Store: új támogatott pénznemek, több biztonság

Tim Sweeneyék nem pihennek – viszont az ingyen játékokért nekünk többet kell tennünk.

Kezdjük a minket jobban érintő hírrel: az Epic Games Store mostantól május 21-éig kötelezővé teszi a 2FA-t (két lépcsős hitelesítést), hogy az ingyenes játékokat hozzáadhassuk a fiókunkhoz, írja a cég a weboldalán. Ezt időről időre alkalmazzák, és az indoklás emögött az, hogy „megtegyük a szükséges lépéseket, hogy az Epic-fiókunk biztonságosabb legyen”.

Hogy ezt aktiválhassuk, el kell navigálnunk az Epic Games-fiókunk beállításaihoz. Minden belépéskor (legalábbis akkor, amikor a jelszavunkat megadjuk) egy biztonsági kódot kapunk, amit meg kell adnunk a fiókunk teljes használatához. Emailes megoldást is alkalmazhatunk, ám itt is kötelező a címünk megerősítése. (Ez azért megszokott már – a Steam, a GOG, a Humble Bundle és az IndieGala is ilyen biztonsági megoldást kínál.) Itt akkor gyorsan megemlítjük, hogy tegnap estétől a két ingyenes játék az Amnesia: The Dark Descent, illetve a Crashlands. Már itt is 2FA-znunk kell, de jobb biztosra menni. (Itt tényleg érvényes a jobb félni, mint megijedni hozzáállás. Főleg azért, mert jó 160 ezer fiókot tulajdonítottak el nemrég…)

A másik hír az, hogy az Epic Games Store öt pénznemmel erősít. Sajnos a magyar forint nincs köztük, de a Twitteres bejelentés szerint Ausztrália, Kanada, Dánia, Norvégia, és Svédország most már a saját pénznemén kínálja a játékokat. Erre egy jó példa a Death Stranding, amiről ugye nemrég írtuk, hogy jó másfél hónapot késik PC-n a koronavírus miatt – a 60 amerikai dollárról átszámítva 110 ausztrál dollár lenne előrendelni Kojima játékát az EGS-en, de most már jóval kedvezőbb, 91 ausztrál dollár az ár. Ez pedig kedvező lépés.

Az Epic Games Store fejlesztési menetrendje szerint készül a Trending kategória a „bolt elejében”, jön a modtámogatás, az offline bejelentkezés, a DLC-k felfedezése a böngészésből, vagy például az achievementek. Úgyhogy Tim Sweeneyék nem adják fel – a Steam méltó riválisa akar az Epic Games Store lenni.

Forrás: VG247, PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu