Assassin’s Creed: Valhalla: nem lesz mitológiaközpontú [VIDEO]

A Ubisoftot nem zavarja az esetlege hasonlóság a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of Warhoz.

Az előző két Assassin’s Creedhez képest (Origins, Odyssey) nem fog több hangsúlyt kapni a mitológia a Valhallában – Darby McDevitt, a játék narratív rendezője azt mondta a GameSpotnak, hogy ebben a játékban földhöz ragadtnak mondható az északi és a brit történelem feldolgozása. Játszott a God of Warral, és szerinte fantasztikus is az a játék, de a Ubisoft nem aggódik – a SIE Santa Monica erősen a mitológia felé vitte Kratost és Atreust (példaként felhozta, hogy ott pofán vághatjuk Baldurt, megismerhetjük a karaktereket, vagy meglátogathatunk több fantasztikus környezetet is), de nem sok játék kezeli visszafogottabban az északi, viking mitológiát. Ezúttal a pengénk nem lesz rejtett.

McDevitt azt akarja, hogy úgy érezzük magunkat, hogy tényleg Anglia sötét középkorában élünk – felfedezzük a rómaiak hátrahagyott romjait 4-500 évvel az ottlétük után, plusz a brit törzsek „maradványai” is felbukkannak majd, sőt, az angolszáz pogányokról is megtudhatunk egyet s mást (de ők már keresztény vallásúak lettek azóta). Anglia ekkor még nem volt összefüggő birodalom/királyság – sok uralkodó vezérelt több kisebb területet is. Alfréd, wessexi király Anglia legdélibb részét uralja, de ott van még Mercia, Northumbria és Kelet-Anglia is – ezekkel is foglalkozni fog a Ubisoft. Mivel ritkaság a korai angol történelemmel foglalkozni játékokban, ez bátor újítás lesz. Területileg amúgy a négy angol királyság mellett Norvégia tengerpartjának egy kisebb részét is felfedezhetjük.

Ahraif Ismail, a kreatív rendező (aki legutóbb az Assassin’s Creed: Origins rendezője volt 2017-ben) ismét főszerepben van a fejlesztés során, és a Press Startnak azt mondta, hogy az RPG-s játékmenetet alaposan megváltoztatják. Új megközelítéssel élnek majd: egy nagy képességgrafikonra számíthatunk, ami egy nagy skillfának felel meg, és itt testreszabhatjuk majd, hogy milyen viking karaktert szeretnénk. A képességeink is a viking történelemre visszavezethetőek lesznek. Nagy változás lesz az, hogy a hagyományos szintlépés ezúttal eltűnik! Ehelyett erőnk lesz, és ez a hősünk képességkészletében lesz kimutatható. A megtanult képességektől függően erősödünk, hogy jóval játékstílus-középpontú játékmenetet kapjunk. Arra fókuszáltak, amit a játékosok csinálni szeretnének a játékban.

A harcrendszerről Ishmail azt mondta, hogy itt is alaposan belenyúltak, hogy véresebb, erőszakosabb, brutálisabb legyen, és hiteles legyen az akkori történelmi időszakhoz (IX. század), plusz így érzékelhetjük a fegyverek hatását is. Többféle fegyverünk lesz, és két fegyvert (vagy akár pajzsot) is ragadhatunk – így aki egyszerre két karddal akar harcolni, megteheti, de két baltát is bevethetünk. Az ellenfelek változatosságával pedig azt akarták elérni, hogy 15-20 órányi játékmenet után is lássunk újdonságokat – Ishmail szerint sok erőfeszítés fordítottak az ellenfelekre is a harcokban.

Julien Laferrière pedig azt mondta az Eurogamernek, hogy a viking település megváltoztatta a játékot a fejlesztése során, ugyanis a fő küldetésekben ez lesz a középpontban, és ezzel kapcsolatban több döntést is meg kell hoznunk. Azt akarja a Ubisoft, hogy a döntéseink következményeit láthassuk. Egy terület felfedezése után egy másikra váltás anélkül, hogy lehetőséget kapnánk visszamenni az előzőre – ezt a koncepciót eldobták, és a település megváltoztatta a játék struktúráját, mert a küldetések után bátorítani fognak minket arra, hogy menjünk vissza oda, és ez a játékstílusra is befolyással volt. Alfréd wessexi király eléggé részletes lesz Laferrière szerint: ő ugyanis egy igencsak fontos történelmi karakter volt, és a fejlesztők nem akarták elhanyagolni őt, így pedig nem csak egy felületes személy lesz a sztoriban.

Az Assassin’s Creed: Valhalla valamikor az év végén érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PC-re (Epic Games Store / Ubisoft Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadiára. A végére egy fejlesztői kommentáros trailer…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu