Cyberpunk nindzsa akcióban a Ghostrunner előzetesében és demójában [VIDEO]

A cyberpunk nindzsa egyetlen támadással öli meg az ellenfelét és időlassítással is operál a lengyel akciójátékban.

A tavalyi Gamescomon mutatták be először a Ghostrunner című játékot, azóta nem is nagyon beszéltek róla a fejlesztők, viszont tegnap megjelent róla egy új előzetes, amely tökéletesen visszaadja a cyberpunk hangulatot. A traileren túl azonban kiadtak egy demót is, amelyet május 13-ig tölthetünk le Steamről és próbálhatjuk ki és amelyet innen lehet letölteni.

A Ghostrunner a sötét, nem túl távoli jövőben játszódik, amelyben a Földet egy hatalmas csapás: a „kataklizma” érte, az emberiség maradéka pedig egy hatalmas toronyépületbe menekült, ahonnan ki sem teszi senki a lábát. Itt elég kemény az élet, többek között azért is, mert a társadalmi rangunkat az határozza meg, hogy még gyerekkorunkban milyen implantátumot erőszakoltak belénk. A játék főszereplője, egy cyberpunk nindzsa arra hivatott, hogy ebben a vértől, erőszaktól, káosztól és szegénységtől túlterhelt világban szembeszálljon a „Kulcsmester” nevű főgonosszal, aki az említett felhőkarcolót irányítja.

Az univerzum tehát érdekes, a történet kicsit klisésnek tűnik, de nem is ez a lényeg a játékban. A Ghostrunner korábban közzétett játékmenet-előzetese szerint belsőnézetből tudunk parkourozni, ami erősen emlékeztet a klasszikus Mirror’s Edge-re. Tudunk falon futkározni, lecsúszni rajta, sőt, még „digitális lasszóval” is ide-oda lengedezhetünk. Persze, közben nem hagynak minket nyugton ellenfeleink: ahogy meglátják hősünket, tüzet nyitnak rá, és a rossz hír, hogy akár egyetlen találattal megölhetik nindzsánkat. Persze, hősünknek is van pár extra képesség a tarsolyában: azonnal ketté tudja vágni ellenségeit futurisztikus katanájával. Emellett még időlassítással is operálhatunk, a levegőben kikerülve a plazmalövedéket, ha pedig ez mégsem sikerülne és nindzsánk a fűbe harapna (már ha egyáltalán talál füvet ebben a sötét jövőben), akkor azonnal feléledünk a pálya egy korábbi szakaszán.

A Ghostrunnert a lengyel One More Level fejleszti (igencsak népszerű abban országban most a cyberpunk), és PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re is egyaránt várható – elvileg még az idén.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu