Prince of Persia 6: átverés volt az egész?

Egy domain regisztrációjából indult minden, és most ismét ott vagyunk, mint korábban.

Nemrég szó volt arról, hogy a Ubisoft regisztrálta a princeofpersia6.com domain nevet, ami ráadásul a francia cég DNS szervereihez volt kötve, így teljesen hitelesnek tűnt a Yves Guillemot által vezetett cég elképzelése: mivel az idei üzleti évre (ez 2021 március végéig tart) egy új, eddig még be nem jelentett részt terveznek egy már futó franchise-ukból, logikusnak tűnt, hogy akkor a perzsa herceg visszatérhez. Most pedig dobhatjuk a szemetesbe az egészet.

A WCCFTech oldaláról származik a lenti kép.

Eszerint egy átverés volt az egész, és valaki jó pénzért el akarja adni a domaint, és azt olvashatjuk a képen, hogy a domaint megosztották a közösségi médián és weboldalakon, amivel pár nap alatt 15 ezer találatot hoztak össze Google-n. A képet viszont nem véletlenül raktuk be, ugyanis most már 403 hibaüzenetet kapunk a site meglátogatásakor, azaz a hozzáférés nem engedélyezett. Csak nem eladták már a domaint? Itt tényleg fogalmunk sincs.

Így ismét ott vagyunk, mint kb. két hete. Akkor bukkant fel ugyanis a regisztráció, így tényleg csak egy kérdőjel jogos a hír címének végén – a franciák biztosan nem fognak a júliusi E3-helyettesítő rendezvényükig beszélni a terveikről (és feltehetőleg ott fogunk komolyabb játékmenetet látni az Assassin’s Creed: Valhallából is), és ezért ismét a sötétben tapogatózunk, holott azért volt már pár pletyka a Prince of Persia feltámasztásával kapcsolatban (egy trilógia remake lehetséges még).

Azért a névre török illető mekkorát kaszálhatott ezzel az egésszel, de mi van akkor, ha ez csak félrevezetés a Ubisofttól? Ezzel próbálnák elterelni a figyelmünket a Prince of Persiáról, miközben tényleg ezen az IP-n dolgoznak. Aztán lehet, hogy tényleg csak egy török hoax volt az egész, és mi csak túlkomplikáljuk az egészet.

Talán jobb is, ha a Prince of Persia a múltban marad: a Beyond Good & Evil visszatérése sem olyannak tűnik, mint amilyennek képzeltük.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu