Gabe Newell köszönetet mond Új-Zélandnak! [VIDEO]

A Valve vezetője „koronavírus-menekültként” már több mint negyed éve Új-Zélandon tartózkodik.

Gabe Newell március óta van az országban, és úgy tűnik, hogy szeret ott lenni. Meg is jelent az ottani egyik csatorna reggeli beszélgetős műsorában, hogy megköszönje a befogadást. Mégis, hogy ragadt ott a Valve főnöke?

A Half-Life: Alyx ugye márciusban megjelent a VR-headsetekre, és ezután Newell úgy döntött, hogy tíz napig elutazik Új-Zélandra barátjával, Alex Riberasszal (ő egy spanyol autóversenyző volna), illetve Riberas barátnőjével, Teagan Kleinnel. Klein azt mondta, hogy bár a szünet tényleg csak másfél hétig tartott volna nekik, közben kitört a világjárvány, nekik pedig 48 órájuk volt arra, hogy döntsenek: hazamenekülnek, vagy az országban maradnak, mivel Új-Zéland – most már kimondhatjuk, hogy nagyon is helyesen – lezárta a határait.

Gaben számára a legnehezebb dolog az új-zélandi életben az volt, hogy aggódott a barátai és a családja miatt, mivel ők az Egyesült Államokban vannak, többezer kilométerre tőle. Az amerikai helyzettel is összehasonlította az ottanit – Newell szerint eléggé eltérő szituáció áll ott fenn. Amikor a Seattle környékén tartózkodó emberekkel beszélget, az igazán furcsa, mert ők izolálták magukat, nem nagyon képesek kimenni, és nem tudnak hasznot húzni az új-zélandi környezetből, amit a turisták élvezhetnek.

Newell viszont nem hálatlan: bejelentette Riberasszal, Kleinnel és néhány más személlyel, hogy Aucklandben egy ingyenes koncertet fognak tartani augusztus 15-én. Élő zene, VR-standok, illetve élelmiszerrel megpakolt kamionok várnak majd az ott levőkre. Napközben bárki ott lehet, de este már csak a tizennyolc éven felüliek tartózkodhatnak ott.

Newell végül azt is elmondta, hogy miért imádja Új-Zélandot: szerinte a közösségi hangulat, és az, hogy ők összegyűlhetnek a közös problémamegoldás érdekében, miközben igencsak befogadóak feléjük (és a „koronavírus-menekültek” felé), eléggé meggyőzte őt. De a természet szépsége, a szórakozási lehetőségek is jók viszont Newell úgy látja, hogy az emberek tették eltérőbbé az életét a világ másik sarkában.

A koronavírus eddig 1555 regisztrált esetet és 22 halálesetet eredményezett Új-Zélandon. Szerintünk ez egész jó…

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu