4A Games: „A Metro-sorozat nem lesz egyszerű multiplayer lövölde”

Az 4A Games megnyugtatott minden rajongót: igaz felvásárolta a Saber Interactive, de nem hétköznapi multiplayert készítenek.

 

Pár napja az Embracer Group megszerezte magának a 4A Games stúdiót a THQ Nordic és a Deep Silver mellé. Azonnal jöttek is a hírek, miszerint az immáron a Saber Interactive-al dolgozó fejlesztőcsapat egy multiplayer címen dolgozik. Most egy új interjú készült, amiben az alkotók megnyugtató válaszokat adtak a sorozat jövőjét illetően: nem műfajon belüli klónt készítenek, ha már multiplayer-hez nyúlnak, akkor jól fogják csinálni azt.

Ha tovább megyünk ezen a vonalon, akkor jól kell csinálnunk.” – Jon Bloch

„Már a múltban is gondoltunk erre, voltak kezdeti próbálkozásaink is, melyek végül nem vittek sehová. Nem akartunk egy hétköznapi multiplayer címet csak azért, hogy ilyenünk is legyen.” – válaszolta Jon Bloch, a 4A Games vezető producere a VGC portál kérdéseire. „Egyébként mi úgy gondoljuk, hogy ha már multiplayer-be vágnánk a fejszénket, akkor azt úgy csinálnánk, hogy ugyanannyi energia- és időbefektetéssel valósuljon meg, mint egy single player élmény. Ahhoz, hogy mindkettő egyformán ki legyen dolgozva nagyon sok változásra lenne szükség.” – tette hozzá Bloch, rávilágítva, hogy hogy egy ilyen lépéssel semmiképpen sem áldoznák fel a 4A Games védjegyévé vált solo minőséget. „Ha tovább megyünk ezen a vonalon, akkor jól kell csinálnunk.” – mondta végül.

Az interjú nem magyarázkodás volt, még azelőtt készült, hogy hivatalossá vált volna a felvásárolás az Embracer Group által. Ekkor Dean Sharpe, a 4A Games vezető direktora megnyugtatott mindenkit, hogy a svéd cégtulajdonos és a Saber Interactive tökéletes társak ahhoz, hogy velük együtt multiplayer élményt hozzanak a rajongói közösségüknek, mindezt amellett, hogy egy nagyköltségvetésű új IP-n is dolgoznak, a Metro félretolása nélkül.

A Metro-sorozat utolsó fejezete 2019-ben érkezett, mi is leteszteltük, és igen szépen szerepelt nálunk.

Source: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu