Konzolos verziókkal erősít a Scavengers [VIDEO]

A free-to-play túlélő shooter nem lesz csak PC-n elérhető, közölte a Midwinter Entertainment.

A fejlesztők a weboldalukon elérhetővé tették a regisztrációt egy technikai tesztelésre szánt hétvégére. Ezt szeptember 18-a és 20-a között tartják meg, és itt a játékosok először nézhetik meg az új karakterdizájnokat, és új játékmenetbeli funkciók is lesznek, így nagyobb PvEvP csatákban is részt vehetnek – itt többszáz AI által irányított ellenfél és lény vár majd ránk egy kiterjedt, kilenc négyzetkilométeres pályán. A játék PlayStation 4-re és Xbox One-ra is készül már.

Josh Holmes, a Midwinter vezérigazgatója és kreatív rendezője egy sajtóközleményben azt mondta, hogy a stúdió kitart a nyílt, a közösség hangjára építő fejlesztői környezet mellett. Az utóbbi egy évben többezer játékossal teszteltek, és az ő visszacsatolásuknak köszönhetően bővítettek, módosítottak, és nyertek önbizalmat a Scavengers koncepciójával kapcsolatban. Ezzel a pre-alfa teszteléssel pedig még több kritikát kaphatnak, amivel a megjelenésre tehetik jobbá majd a játékukat, ami idén alfa és béta verzióban is támadhat. Erre mondják, hogy szerény.

A Scavengersben három fős csapatok küzdenek, és a sandbox-stílusú játékmenetet kombinálják a PvE, illetve a karakterosztályokon alapuló PvP elemekkel. Egyedi képességek és fegyverek révén talán lépéselőnyt is nyerhetünk a többiekkel szemben. A történet szerint az emberiség lelépett a Földről, miután egy aszteroida a Holdba csapódott (emiatt a Föld is lefagyott, de nem úgy, mint Vágási Feri PC-je, de ha ez nem lenne elég, egy vírus is tombolni kezdett a bolygón). A Scourge nevű mutánsok miatt is távozni kellett a Földről. A menedékhely mesterséges intelligenciájú őrzője, az Anya (Mother) pedig felügyeli az emberiség maradékát, de vissza kell menni a felszínre a vírus ellenszeréért, de közben ebből harcok is lesznek. A cél az, hogy minél több adatpontot szerezzünk, illetve közben azért érdemes lesz életben maradni. (Éhezni is fogunk.)

A felszínen jégviharok és menedékek is lesznek, de az erőforrásokat is ott fogjuk megtalálni. A harcok pedig a helyzethez való igazodástól függően lesznek sikeresek vagy sem – a dörzsöltebbek sikeresebbek lehetnek, a meccsek között pedig alaprajzokat szerethetünk, amivel még halálosabb fegyvereket alkothatunk. Legvégső megoldásként pedig elüthetjük ellenfeleinket, vagy egy viharba kényszeríthetjük őket. Idővel pedig több szezonális feladattal, játékmóddal, karakterrel, ellenféllel, helyszínnel fog bővülni a Scavengers, ami így fejlődni fog.

A 2018-as The Game Awardson bejelentett Scavengers valamikor jövőre rajtol el PC-n, de a PlayStation 4-es és Xbox One-os verziók megjelenési dátumáról még nem döntött a Midwinter. Ebből nagy eséllyel PlayStation 5 / Xbox Series X lesz inkább…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu