Nyolcaidk évfordulóját ünnepli a Star Citizen és a Squadron 42 [VIDEO]

Egyik játék sem jelent meg, de mind a kettő készül.

A Cloud Imperium Games (innentől CIG-re rövidítve), a Star Citizen, illetve annak egyjátékos spin-offja, a Squadron 42 fejlesztőcsapata egy új videóval jelentkezik – a The Briefing Room sorozat negyedévente fog jelentkezni, egészen addig, amíg a Squadron 42 meg nem jelenik. Emellett Chris Robertstől, a CIG alapítójától is érkezett egy hosszú levél is, ami a fejlesztés nyolcadik évfordulójáról beszél. A videó maga több mint egy órás, és a Squadron 42 fejlesztési ötletei mögötti részletekről beszél – például az űrállomás belső részeit láthatjuk, és a közvetlenül a játék fejlesztéséhez kapcsolatos gondolatok is elhangzanak. Egy hosszú szakasz pedig a dinamikus triggerelő pontokról szól a mozgásunk és a történet eseményei párosával kapcsolatban – például, ha egy NPC-re nem figyelünk oda (mondjuk elfordulunk tőlük), akkor ők nem mesélnek tovább.

A levélben Roberts pedig azt mondja, hogy gyakran John F. Kennedy-nek, az Egyesült Államok egyik korábbi elnökének Holdról (és a Holdraszállásról) szóló beszédére gondol, és így a CIG nem azért dolgozik a Star Citizenen a lelőtt elnök gondolataival élve, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz. Kicsit ironikus: Kennedy beszéde és a Holdon landolás között is kicsivel több mint nyolc év telt el, de azért az Apollo-programnak jóval nagyobb költségvetése volt már akkor is.

Roberts a fejlesztői mérföldkövek elérését a CIG csapata által legyőzött akadályoknak tekinti, de még van pár előttük (például a dinamikus szervermeshek, hogy ugyanabban a világban többezer játékos is tartózkodhasson), és szerinte ezzel a Star Citizen valóban egy MMO lehet. Ennek a technológiának első, a nyilvánosság előtt látható eredményeit jövőre láthatjuk szerinte. Eközben a hétvégén a Redditen tartott egy kérdezz-feleleket is, és itt kifejezte, hogy a Squadron 42 fejlesztési eredményeinek megmutatásával elégedetlen, és az előző formátum nem kommunikálta megfelelően, hogy mennyi munka is zajlik. Ezt azért mondta, mert sok támogató csalódott abban, hogy mennyire elhanyagolták a Squadron 42 menetrendjének elhagyása óta a fejlesztési híreket.

De ez sem változtat azon, hogy az MMO Star Citizen, illetve az egyjátékos Squadron 42 is továbbra is a when it’s done gondolatával élve egyszer majd elkészül, és még ki tudja, hogy mikor.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu