Metroid Prime 4: a vége felé tart a fejlesztés?

Egy álláshirdetés miatt örülhetnek a Metroid rajongói: az évek óta bejelentett Metroid Prime 4 lassan elkészül.

A Nintendo álláshirdető weboldalán láthatunk egy állást, ami a Retro Studiosnál ajánl egy terméktesztelő pozíciót. És róluk tudjuk, hogy a Metroid Prime sorozat (ami a Nintendo GameCube-on startolt el, és jelentősen eltérő volt az addigiakhoz képest, ugyanis belső nézetessé változtatta Samus Aran kalandjait) következő felvonása errefelé készül. Talán már nem is sokáig: még a 2017-es E3-on jelentette be a nagy N, és azóta ugye eltelt már több mint három év, igaz, 2019 elején a japán cég azért közölte, hogy az addigi Bandai Namco kapcsolatot elvágták, újrakezdték a fejlesztést, és a Retro Studiost tették meg fejlesztőnek. És mivel ők voltak az első három rész fejlesztői, a Nintendo lényegében „hazavitte nekik” Samust.

A hirdetés szerint a fejlesztői elvárásokat kell teljesíteni úgy, hogy tesztelési terveket hozunk létre és viszünk véghez… mégpedig megjelenés előtt álló szoftvereken. És itt van a lényeg: a Retroról nem tudjuk, hogy mást is csinálnának a négyes Metroid Prime-on kívül, de azért ne felejtsük el, hogy augusztusban egy vezető producert is kerestek, így lehetséges, hogy a fejlesztéssel még adódnak munkálatok. Viszont talán pont emiatt hozott be a csapat pár veteránt is, köztük olyan is van, aki régebben a Grand Theft Auto-sorozaton is tevékenykedett.

És a jó emberek meggyorsíthatják a fejlesztést. Az pedig sosem árt, és a Nintendo pont egy olyan cég, ami inkább elhalasztja a játékok megjelenését, hogy ne legyen a végeredmény összecsapott. És fordul elő az, hogy ők teljesen váratlanul, a megjelenéshez eléggé közel bejelentik, hogy nos, ekkor jelenik meg ez és ez a játék. (Sőt, a nagy N azt is meg szokott lépni, hogy egy Nintendo Direct adás közben bumm, ki is adnak az eShopon egy-két címet.)

A Metroid Prime 4-re azért még érdemes lesz várni.

Forrás: GameRant

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu