A Nintendo Switch idén is a legkelendőbb konzol marad?

Több elemző is úgy véli, hogy a Nintendo Switch-ből 2021 folyamán többet fogunk vásárolni, mint a PlayStation 5-ből vagy az Xbox Seriesből.

A Gamesindustry-n olvashatjuk, hogy az amerikai NPD Grouptól Mat Piscatella, a Kantan Gamestől Dr. Serkan Toto, és az Ampere Analysistől Piers Harding-Rolls is azt állítja: a nagy N hybrid platformja értékesítésekben le fogja győzni a Sony és a Microsoft új konzolját (és mind a kettőnek két variánsa van, igaz, a PlayStation 5 esetében a különbség mindössze az Ultra HD Blu-ray meghajtóban rejlik).

Piscatella szerint viszont nem azért fog a Nintendo Switch-ből a legtöbb fogyni, mert a Nintendo egy új modellt tervez (a többiek másképp vélekednek), hanem pusztán a nagy N játékai és marketingje révén fog „a kapcsoló” nyerni. Toto viszont bár tavaly is a Switch Pro létezésére utalt, idén is azt mondja, hogy a japán konzolgyártó cég ki fog adni egy erősebb modellt, és emiatt lesz lépéselőnyben a Shuntaro Furukawa vezette cég. Hozzátette, hogy 2020-ban egy életstílussal kapcsolatos termékké fejlődött a Switch, és emiatt is vásárolhatunk belőle többet, mint a PlayStation 5-ből vagy az Xbox Seriesből.

Harding-Rolls úgy véli, hogy 2021 végére kb. 24 millió Switch eladását hozza össze a Nintendo, miközben a Sony és a Microsoft új konzoljaiból az év végére 25 millió jön össze összesen – tavaly még szkeptikus volt az állítólag Switch Pro iránt (amiről még Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke is elutasítóan nyilatkozott – erről nemrég beszámoltunk), de most már ő is úgy látja, hogy ez meg fog valósulni 2021 folyamán.

2020-ban nem sok verseny volt – a Nintendo Switch szinte kényelmesen tarolt, miközben a PlayStation 4 és az Xbox One a naplementében volt, igaz, az előbbire kijött azért két nagyobb exkluzív (The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima). Idén már más lesz a helyzet.

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu