Six Days In Fallujah: feltámadt az iraki harcokat feldolgozó katonai shooter [VIDEO]

A játékot először már egy tucat éve bejelentették – ez még inkább csavar a történeten.

Szóval az Atomic Games volt először az, ami 2009-ben bejelentette a Six Days in Fallujah-t, ami egy belső nézetes, taktikai lövöldözős játék lett volna. A játék megtörtént eseményeken alapul – Fallujah egy iraki város, amit 2004 végén foglaltak el az amerikaiak vezényletével -, és a Victura fogja majd kiadni a Highwire Games alkotását PC-n (Steam) és „konzolokon” (erről még nem tudjuk pontosan a további részleteket). A csapatból korábban sokan a Halo és a Destiny IP-ken dolgoztak.

Eddie Garcia, aki anno tengerész őrmesterként megsebesült a harcok során, azt mondja, hogy néha az igazság megértéséhez arra van szükség, hogy mi magunk élhessük át a valóságot. Szerinte a háború tele van bizonytalansággal és nehéz döntésekkel, amiket nem lehet csak a TV-t nézve átélni. A videojátékok segítenek megérteni a valódi eseményeket, és olyan módon, ahogy erre más média nem képes. Garcia volt az, aki a Six Days in Fallujah koncepciójával előállt még 2005-ben.

A Victura vezérigazgatója, Peter Tamte szerint nehéz a harcokat megérteni úgy, hogy kamu dolgokat valótlan helyeken művelnek a nem valódi karakterek (azaz színészkedés az egész). Ez a generáció megmutatta Irakban, hogy áldozatot vállaltak és bátrak voltak – most pedig megoszthatják velünk egy új módon a század eddigi legfontosabb eseményét. Szerinte ideje a videojátékokról szóló elavult sztereotípiákon túllépni.

A Victura sajtóközleménye szerint a Fallujahért zajló második csata 2004-ben az Al Qaeda ellen zajlott, mert átvették a város felett a hatalmat, és a nyugati erők számára 1968 (Vietnám) óta ez volt az egyik legsúlyosabb katonai ütközet. Az Atomic Games 2009-ben jelentette be a projektet, de az eredeti kiadó magára hagyta az egészet, mert nem bízott abban, hogy egy videojáték valós eseményeken alapuló, súlyos témákat feldolgozó alkotás lehessen. A Victurát 2016-ban alapította Tamte, aki korábban az Atomic Games vezérigazgatója volt, és az volt a célja, hogy a Six Day in Fallujah-t új formában elhozza a játékosoknak. Utána pedig más, valós eseményeken történő játékok megvalósítása lesz a cél.

A frontvonalban harcoló tengerészekkel és katonákkal közösen dolgoznak a játékon. Több mint három évet töltött a Victura és a Highwire, hogy egyedi technológiákat és játékmechanizmusokat hozzanak létre – ezekkel sokkal közelebb juthatunk a modern harcok bizonytalanságához és taktikájához, mint eddig bármikor. Több mint 100 tengerész, katona és iraki civil élményeit dolgozták fel a második Fallujahért zajló harcokból. A személyes történeteket, fotókat és videókat mind felhasználták, és a játékmenet révén ezek kirajzolódnak. A cél az, hogy az eddigi leghitelesebb katonai lövöldözős játék jöhessen létre.

A Six Days In Fallujah idén jön Steamre és konzolokra. További részleteket a következő hetek során hallhatunk róla.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu