Super Mario 3D World + Bowser’s Fury: a Wii U-hoz képest ég és föld rajtot vett

A kibővített játék a Nintendo Wii U-ról a Nintendo Switch-re ugorva hatalmas rajtot vett: csak nem egy újabb killer appal rukkolt elő a nagy N?

Az Egyesült Királyságban a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury lett az idei év eddigi leggyorsabban fogyó játéka, ha a fizikai (bolti) értékesítéseket vesszük figyelembe. Így kényelmesen elvitte a múlt héten az első helyet annak ellenére, hogy eredeti formájában még 2013-ban látott napvilágot a Nintendo Wii U-n, igaz, azóta egy új kalanddal kibővítette a japán cég a négy karakter történetét. (A Wii U-s eredeti egy napon jött ki, mint a PlayStation 4 az országban… és már itt is érzékelhető volt a platform sikereinek hiánya – a játék mindössze a 14. helyen tudott nyitni.)

A Super Mario 3D World + Bowser’s Fury ezzel a harmadik legjobb Mario platformer rajtot vette „a kapcsolón”, megelőzve a Super Mario Maker 2-t (2019 júniusa) és a New Super Mario Bros. U Deluxe-ot (2019 januárja), így a 2D-s címeket maga mögé utasította, ám a 3D-seket (Super Mario Odyssey – 2017 októbere, Super Mario 3D All-Stars – 2020 szeptembere) nem. Igaz, a játék a két irányzat közé tehető, így valahol találó is a szituáció. És az új Mario-megjelenés a régebbi címeket is magával húzta (a 3D All-Stars 11, az Odyssey 28 százalékos növekedést mutatott fel az egy héttel korábbi számokhoz képest). A bajszos, vízvezeték-szereléssel nem nagyon foglalkozó karaktert tartalmazó játékok közül hét van ott az Egyesült Királyság 20-as heti toplistáján…

Íme a top 10-es lista, zárójelben az előző heti pozícióval:

  1. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (új belépő)
  2. Animal Crossing: New Horizons (1.)
  3. FIFA 21 (8.)
  4. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (12.)
  5. Mario Kart 8: Deluxe (2.)
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War (3.)
  7. Little Nightmares 2 (új belépő)
  8. Minecraft (Nintendo Switch; 5.)
  9. Assassin’s Creed Valhalla (10.)
  10. Ring Fit Adventure (4.)

 

A Nintendo Switch tehát a top tíz felét be is húzta, ami elég erős. (Eközben a PlayStation-xkluzív címek közül csak egyet láthatunk a 4. helyen.) A több mint 270 ezer fizikai értékesítés (44%-os növekedés az ezt megelőző hétről) nem rossz.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu