Újabb távozó a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-ból!

Ezúttal többek között a Bloodborne-on felelős producerként dolgozó Yamamoto Masami az, aki bejelentette, hogy a Sony Interactive Entertainment Japan Studio már nem szolgál munkahelyeként.

Yamamoto a Twitteren közölte, hogy január 28-án fejezte be a munkát a Sony Interactive Entertainment (SIE) japán stúdiójában, és azért elég sok projekt megfordult a kezei között: a No More Heroes Allowed-sorozaton túl a Tokyo Jungle, a Rain, a Bloodborne, a Soul Sacrifice, vagy a Freedom Wars esetében volt külsős gyártási rendező és felelős producer, így azért a PlayStation 4-en is láthattunk tőle valamit, amin Yamamoto is dolgozott.

A tweetjében azt írja, hogy egy kicsit későn közli a távozását, de a Sony-csoportnál 25 évet töltött el, ugyanis a Sony Music Entertainmentnél is dolgozott a múltban. First-party (belsős) játékalkotójaként a munkája tele volt boldogsággal a mi támogatásunknak köszönhetően. Hozzátette, hogy a jövőben képes lesz bármilyen platformra fejleszteni, és ezt furának érzi még. Azaz a játékiparban fog maradni, viszont most már multiplatform fejlesztésekben vehet részt, nem csak a PlayStation platformjaira kihegyezett címekében.

Az újabb távozó nem véletlen. Korábban írtuk már, hogy a SIE megerősítette: április elsejétől a SIE Japan Studio-t egy új szervezetté fogja átalakítani a következő üzleti évtől, azaz április elsejétől kezdődően. A központ a Team ASOBI lesz – nekik köszönhetjük a PlayStation 5 Standard Editionön és a PlayStation 5 Digital Editionön egyaránt előre feltelepített Astro’s Playroomot.

A távozások pedig megerősítik, hogy a Sony stratégiája alaposan megváltozott: nemzetközivé vált a cég, és a SIE főhadiszállása is az Egyesült Államok Kalifornia államában van – a nyugatiasabb arculatot felvevő cég hatását a PlayStation 5 dizájnján is nyomon lehet követni. Viszont a kérdés jogos: így a korábbi címek feldolgozása (lásd Demon’s Souls) milyen segítséget kaphat Japánból? (A Bluepointnak ugyanis épp a SIE Japan Studio segített, ahogy a PlayStation 4-es Shadow of the Colossus remake esetében is.)

Vajon Yamamoto hol folytatja?

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu