Menu

Újabb távozó a Sony Interactive Entertainment Japan Studio-ból!

Ezúttal többek között a Bloodborne-on felelős producerként dolgozó Yamamoto Masami az, aki bejelentette, hogy a Sony Interactive Entertainment Japan Studio már nem szolgál munkahelyeként.

Yamamoto a Twitteren közölte, hogy január 28-án fejezte be a munkát a Sony Interactive Entertainment (SIE) japán stúdiójában, és azért elég sok projekt megfordult a kezei között: a No More Heroes Allowed-sorozaton túl a Tokyo Jungle, a Rain, a Bloodborne, a Soul Sacrifice, vagy a Freedom Wars esetében volt külsős gyártási rendező és felelős producer, így azért a PlayStation 4-en is láthattunk tőle valamit, amin Yamamoto is dolgozott.

A tweetjében azt írja, hogy egy kicsit későn közli a távozását, de a Sony-csoportnál 25 évet töltött el, ugyanis a Sony Music Entertainmentnél is dolgozott a múltban. First-party (belsős) játékalkotójaként a munkája tele volt boldogsággal a mi támogatásunknak köszönhetően. Hozzátette, hogy a jövőben képes lesz bármilyen platformra fejleszteni, és ezt furának érzi még. Azaz a játékiparban fog maradni, viszont most már multiplatform fejlesztésekben vehet részt, nem csak a PlayStation platformjaira kihegyezett címekében.

Az újabb távozó nem véletlen. Korábban írtuk már, hogy a SIE megerősítette: április elsejétől a SIE Japan Studio-t egy új szervezetté fogja átalakítani a következő üzleti évtől, azaz április elsejétől kezdődően. A központ a Team ASOBI lesz – nekik köszönhetjük a PlayStation 5 Standard Editionön és a PlayStation 5 Digital Editionön egyaránt előre feltelepített Astro’s Playroomot.

A távozások pedig megerősítik, hogy a Sony stratégiája alaposan megváltozott: nemzetközivé vált a cég, és a SIE főhadiszállása is az Egyesült Államok Kalifornia államában van – a nyugatiasabb arculatot felvevő cég hatását a PlayStation 5 dizájnján is nyomon lehet követni. Viszont a kérdés jogos: így a korábbi címek feldolgozása (lásd Demon’s Souls) milyen segítséget kaphat Japánból? (A Bluepointnak ugyanis épp a SIE Japan Studio segített, ahogy a PlayStation 4-es Shadow of the Colossus remake esetében is.)

Vajon Yamamoto hol folytatja?

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu