The Last Of Us: a remake nem lesz egy egyszerű frissítés

A Naughty Dog a T1X kódnéven futó The Last of Us remake-et nem fogja csak annyival elintézni, hogy megnöveli a játék felbontását és teljesítményét.

A GameReactor (amit amúgy megbízható site-nak tekinthetünk) egy komolyabb írással jelentkezett, és ebben azt írják, hogy a The Last of Us remake nem lesz egy szinten a PlayStation 4-es remasterrel, hanem a PlayStation 5 képességei mellett a The Last of Us Part II engine-jének lehetőségeit is alkalmazni fogja, így a grafika mellett más részletekben is újítani fog az eredetileg 2013-ban megjelent PlayStation 3-as játék új verziója.

A weboldal szerint szórakoztató lett volna a világ reakciója arra, ha a The Last of Us remake-et a semmiből bejelentik, és a korábban ezt leleplező írás Jason Schreiertől valamelyest elrontotta ennek megvalósulását, mert a Bloomberg tudósítója révilágított arra, hogy mi is zajlik mostanában a PlayStation Studios/Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios berkeiben.

A GameReactor nem akarja túlhypeolni a remake-et, de nem lesz ez olyan egyszerű feladat, mint ami a The Last of Us Remastered volt, így nem lesz egy egyszerű grafikai és frame rate-hez köthető tuning. A Naughty Dog teljesen beveti a PlayStation 5 lehetőségeit, és a tavaly nyáron PlayStation 4-re megjelent második rész engine-jét is behúzzák a buliba.

Schreier korábban felvetette már, hogy most mit is csinálhat a Naughty Dog, hiszen a The Last of Us Part II már készen van, és többszáz ember feladatra vár a stúdióban. Van a multiplayeres projektjük (ez lehet a TLOU2 Factions módja), de erre szerinte nem kell mindenkit ráállítani. Ezért pedig úgy látja, hogy a le nem kötött alkalmazottakat átállították a The Last of Us remake-re, hogy hozzászokjanak a PlayStation 5-re történő fejlesztéshez. Ezzel fognak szerinte sokan idén foglalkozni, miközben a másik projektjük pre-produkciós (fejlesztést megelőző) fázisban jár.

Mindez még nem hivatalos, de esélyes, hogy a Sony tényleg csak a blockbuster alkotásokra fog komolyabban ráállni (hiába mondanak a cégtől mást).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu