Nintendo Switch: nincs új modell tervben, nincs extraprofit az Nintendo Switch OLED modellből

A japán cég határozottan elutasítja, hogy a drágább árcímkével hamarosan elstartoló Nintendo Switch OLED modell az eddigi két modellhez képest nagyobb haszonkulcssal operálna.

 

A Nintendo Switch OLED modellről korábban már beszámoltunk, és arról is szót ejtettünk, hogy ennek drágább árazása egyfajta hullámot indíthat el, ami miatt akár a Sony is felemelheti a PlayStation 5 árát. A Bloomberg írására viszont nagy meglepetésre a Nintendo is reagált, ami azért szokatlan, mert a nagy N általában nem szokta kommentálni a sajtóban felbukkanó pletykákat.

A japán cég azt írta a Twitteren, hogy egy, japán idő szerint július 15-én napvilágot látott írás (nem nevezték nevén, de a Bloomberg cikkjére utalnak!) azt állította, hogy a Nintendo Switch OLED kiadása az eredeti Nintendo Switch-csel összevetve nagyobb haszonkulcsot alkalmazna. A Nintendo viszont a befektetők és a fogyasztók megértését is figyelembe véve kihangsúlyozta, hogy a Bloomberg valótlant állított ezzel kapcsolatban.

Aztán még megemlítette a cég, hogy a nemrég bejelentett Nintendo Switch OLED modellje októberben fog eljutni a boltok polcaira, és utána még kiemelte, hogy ebben a pillanatban nem terveznek egy másik modellt is kiadni. Szóval az OLED verzió lehet az utolsó komolyabb frissítés „a kapcsolónak”, igaz, az belsőleg nem kap erősebb tuningot (holott a pletykák az állítólagos Nintendo Switch Pro-ról ezt is említették).

De miért reagált a Bloombergre a Nintendo? Nos, a site, ami amúgy a Nintendo Switch Pro-ról is beszámolt már az év folyamán (sőt, már 2018-ban is publikált ilyesmit), úgy gondolta, hogy az alap Nintendo Switch-hez képest mindössze tíz dollárral (kb. háromezer forinttal) nagyobb gyártási költségekkel rendelkezik, így szerintük a nagy N egyszerűen elnyeli a többi pénzt (ami ugye 40 dollár lenne).

A Nintendo Switch OLED verziója október nyolcadikán fog elstartolni. Hazánkban 350 eurós árról átszámítva valahol 130 ezer forintos áron fog elstartolni errefelé (de minimum 120 ezer lesz).

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu