A Diablo 2 Resurrected fejlesztői szerint a rajongóknak „azt kell tenniük, amit helyesnek éreznek” a remake megvásárlásával kapcsolatban

A Diablo 2: Resurrected rendezője szerint a játékosoknak „azt kell tenniük, amit jónak látnak”, amikor eldöntik, hogy támogatják-e a kiadó Activision Blizzardot a remake megvásárlásával, amikor a jövő héten a boltokba kerül.

 

A cég első játéka azóta, hogy a kaliforniai Fair Employment and Housing Department a „frat boy” munkakultúrára vonatkozó vádakat emelt az Activision Blizzardnak a fellebbezésben.

„Riasztó volt ilyen dolgokat hallani” mondta Rob Gallerani tervezési igazgató az Axiosnak (köszönjük, VGC). „És támogatni akartuk a kollégáinkat és az alkalmazottainkat.”

Gallerani hozzátette, hogy a stúdió vezetősége felkérte a dolgozókat, hogy adjanak visszajelzést arról, hogyan tudnák jobban kiszolgálni a munkatársaikat, és hozzátette, hogy bár „sok igazán pozitív dolgot hallottak”, ez elengedhetetlen. A vezetőségnek „folyamatosan kérdeznie kell”.

Míg a vita miatt a Blizzard átkutatta játékát problémás tartalmak, például a szexuális zaklatási perben érintett korábbi alkalmazottakra utaló nyomok után, a hírek szerint a Diablo 2: Resurrected-ban nem találtak ilyen problémákat, annak ellenére, hogy az Amazon Warrior Customized kevésbé szexualizáltnak tűnt.

„Sok ilyen szempont nagyon nyomaszt minket” mondta Gallerani, aki azért végezte el a változtatást, hogy a karakterek harcosoknak tűnjenek, ne pedig olyanoknak, akik „egy éjszakai klubból gurultak ki” .

ICYMI, Activision alkalmazottak, új keresetet nyújtott be az Activision Blizzard ellen, azzal vádolva a vállalatot, hogy „kényszerítő taktikát” alkalmaz, hogy megakadályozza a munkakörülmények javítására irányuló szervezeti erőfeszítéseket.

Amint arról Matt annak idején beszámolt, a vádak a kaliforniai Fair Employment and Housing Department által a Blizzardnál állítólagosan elkövetett szexuális zaklatás, diszkrimináció és a „fiúszövetségi” munkakultúra miatt folyamatban lévő jogi eljárások közepette hangzottak el. Bár a vállalat tagadta a vádakat, több mint 2000 jelenlegi és volt Activision Blizzard alkalmazott írta alá azt a petíciót, amely a vállalat első, széles körben kritizált válaszát a perre „ocsmánynak és sértőnek” minősítette, gyakorlatilag világszerte a munkakörülmények javítására törekedve.

3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu