Pozitív PR-t akar Bobby Kotick: újabb fizetésvágás az Activision Blizzard vezérigazgatójának

Bobby Kotick meghúzta a saját nadrágjának övét (mondjuk ő meg is engedheti ezt magának…).

 

Ne feledjük, Bobby Kotick volt pont az a vezérigazgató, aki úgy 60 milliárd forintnyi bónuszban részesült az Activision Blizzard teljesítménye miatt. Igaz, ez még messze a cég körül kirobbant új botrány előtt történt (a Diablo Immortal óta ez már a sokadik). A kiadóóriás vezetője idén már megfelezte a fizetését, de ezt még tovább tudta vinni, ugyanis abszolút minimum szintre csökkentette a vezérigazgatói jövedelmezését, így 62500 dollárt kap egy évre, ami 18,75 millió forintnak felel meg, havonta pedig 1,56-nak.

Bobby Kotick nyilatkozata szerint biztosítani kívánja, hogy minden elérhető erőforrás a munkahelyi kiválóság megteremtésére fókuszáljon, és ezzel a játékipar éllovasa lehessen az Activision Blizzard. Ezért kérte meg az igazgatóságot, hogy az ő jövedelmét megcsapják (a kaliforniai törvény által előírt minimumra) egészen addig, amíg a kitűzött célokat nem teljesítik. Ez nem csak a fizetésére vonatkozik, hanem az összes juttatására, így addig nem óhajt bónuszokat vagy részvényeket kapni.

A kitűzött célok között találhatjuk a zéró tolerancia elvét, továbbá azt is, hogy a Activision Blizzard dolgozói között ötven százalékkal nőjön a női és a nem bináris dolgozók létszáma. Bobby Kotick azt is megígérte, hogy megszünteti a zaklatási és diszkriminációs követelések kényszerbíráskodási eljárását. Ez a folyamat nagyon sok munkaszerződésben ott van az Egyesült Államokban. Ez lényegében arra kényszeríti a vitás dolgozókat, hogy megegyezzenek, ahelyett, hogy bírósághoz fordulnának (magyarul peren kívüli eljárás a céljuk).

Ez mindenféleképpen egy pozitív PR-ra törekvő lépésnek tűnik, és ugye korábban említettük, hogy a kiadó vezérigazgatója hatalmas juttatásban részesült, és ebből adódóan neki valószínűleg élete végéig nem lesz már probléma élelmiszert tenni az asztalára, és a kétszáz millió dolláros bónusz több évnyi jövedelmének tekinthető; ahhoz pedig bármikor hozzá tud nyúlni, nem beszélve az utóbbi közel másfél évtized alatt felépített vagyonából (hiszen az Activision Blizzard 2008-ban jött létre a 2007-es megállapodás után).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu