Újabb részletek a SEGA és a Microsoft stratégiai együttműködéséről!

A japán cég a redmondiak Azure-ján alapuló next-gen fejlesztési környezetet fog használni az új játékaihoz.

 

Nemrég írtunk róla, hogy a SEGA partnerségre lép a Microsofttal következő generációs játékok fejlesztésére az Azure felhőalapú platform használatával. Most ezzel kapcsolatban tudtunk meg újabb részleteket.

A SEGA és a Microsoft bejelentése szerint nemzetközi, online, közösségi, illetve IP-használatra építő új játékok fognak készülni a stratégiai együttműködés során, és ezzel a japán cég nagy méretű, nemzetközi játékokat teremthet meg az Azure felhős platformjára építő, új generációs környezetben. A SEGA ezt a szövetséget a közép- és hosszútávú stratégiájának részeként tekinti, és így a Super Game kezdeményezéssel (ezt 2026-2027 során akarja elindítani) új, innovatív játékokat hozhat majd el a játékosoknak.

A szövetség technológiai fejlesztéseket is eredményezhet a közös munka során, így a nemzetközi online szolgáltatásokhoz szükséges hálózati infrastruktúra és a kommunikációs eszközök esetében is lehet SEGA-Microsoft közös munka, és mivel a japán cég képes egy next-gen fejlesztési platformra váltani, a változatosabb munkastílusokhoz, továbbá a lehetséges infrastruktúrabeli változásokhoz is képes lesz a SEGA igazodni.

A sajtóközleményben azt írta a SEGA, hogy a világ egyre jobban egymáshoz kapcsolódik az 5G technológia és a felhős szolgáltatások elterjedésével, és így a fogyasztók szinte bármikor képesek könnyen csúcsminőségű, szórakoztató tartalmakhoz hozzáférni. Ebben a környezetben a játékipart körül vevő gazdasági rendszer is fejlődik, és terjeszkedik is, mivel egyre kifinomultabb eszközök és technológiák is rendelkezésre állnak. Nemzetközileg növekednek a videojátékok, amik így egy fontos médiummá alakulnak, és sokféle játékélményhez és közösséghez lesz könnyebb hozzáférni. Az együttműködés kimutatja, hogy a SEGA így néz előre a jövőbe, és a Microsofttal közösen fel tud készülni a trendekre és azok gyorsulására. A cél a fejlesztői folyamatok optimalizálása, illetve a játékosoknak a csúcsminőségű élmények biztosítása lesz az Azure technológia jóvoltából.

Sugino Yukio, a SEGA Corporation elnöke szerint örömmel jelenthetik be a Super Game kezdeményezést elősegítő Microsoft-együttműködést, amiben a SEGA erőteljes játékfejlesztési kapacitása kombinálva lesz a Microsoft éllovas technológiájával és fejlesztői környezetével. Sarah Bond, a Microsoft vállalati alelnöke szerint a SEGA remek partner volt az utóbbi évek során, miután ikonikus szerepet töltött be a japán cég a játékiparban. Közösen átalakítják, hogy miként épülnek fel a játékok, majd miként működtetik azokat; a cél az, hogy a SEGA és a játékosok egyaránt több értékben részesüljenek.

Szóval nem lett ebből felvásárlás… de közösködés igen.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu