Még kevesebb PlayStation 5: a Sony további lépéseket hajt végre az alkatrészválság miatt

Vissza a múltba: A PlayStation 4 többet ad el, mint a PlayStation 5

 

Rossz hír, hogy maga a PlayStation 5 is kénytelen volt csökkenteni eladási várakozásait. A Sony 16 millió darabot szeretett volna gyártani új konzoljából a 2022 márciusában véget érő pénzügyi év tizenkét hónapjáig, ezt a számot azonban kénytelen volt 15 millióra csökkenteni. Kevesebb darab, kevesebb eladás. Kevesebb eladás, kevesebb bevétel.

És bár a PlayStation 5 értékesítési ütemére nem lehet panasz, a Sony pénzügyi vezetője már október végén elismerte, hogy logisztikai és alkatrész-problémák miatt ez az ütem elmaradt a PlayStation 4 eladásai mögött (a Nintendo is kénytelen volt visszafogni, mint egy hete megtudtuk). A késés másik oka tovább rontja a helyzetet: a COVID-19 vakcinák rendszertelen elosztása azokban az országokban, ahol az alapvető komponenseket gyártják.

Idén májusban a Sony azzal számolt, hogy a PS5-ösök hiánya az alkatrészhiány és a nagy kereslet kombinációja miatt egészen 2022-ig elhúzódik. „Nem hiszem, hogy a kereslet idén megnyugszik, és még ha a következő [a 2021-22-es pénzügyi évre utalva] évben sokkal több készüléket biztosítunk és sokkal több PlayStation 5-öt gyártunk is, a kínálatunk nem biztos, hogy lépést tud tartani a kereslettel” – figyelmeztetett Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője az elemzői találkozó több résztvevője szerint.

Egyelőre tehát a panoráma továbbra is az lesz, amit az elmúlt tizenkét hónapban láthattunk. Ma az előrejelzések szerint 2022-ben fokozatosan javulni fog a helyzet, de türelmesnek kell lennünk, amíg minden visszatér a normális kerékvágásba.

Forrás:  wccftech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu