A GTA: The Trilogy visszavonulót fúj: az eredeti játékok újra kaphatóak, a remasterhez még több javítás érkezik

A GTA: The Trilogy igencsak negatív kritikákat kapott (többek között tőlünk is), köszönhetően a rengeteg bugnak és jó néhány hibás kiadói döntésnek…

 

 

Míg a közösséget a GTA: The Trilogy – Definitive Edition bejelentése abszolút felvillanyozta, a november 11-i megjelenés után sokat lohadt a játék iránti lelkesedés. Sajnálatos módon azon túl, hogy a programban hemzsegnek a hibák, a fejlesztő és a kiadó tett néhány olyan lépést, amelyekkel a rajongók jelentős részét sikerült elvadítaniuk maguktól – mint arról mi is beszámoltunk.

Most a RockStar visszavonta a hetekkel ezelőtt bejelentett döntését. A fejlesztő ugyanis, bár a GTA 3, Vice City és San Andreas eredeti részeit kivonta a digitális boltokból, úgy tűnik, arra a következtetésre jutott, hogy vissza kell térniük: „Bár a Definitive Editionnel az volt az egyik célunk, hogy a játékosok ne az évekkel korábbi, hanem modern platformokon élvezhessék ezeket a játékokat, azt is megértjük, hogy néhányan még mindig szeretnék megvásárolni a klasszikus verziókat” – magyarázta a stúdió a honlapján közzétett nyilatkozatában.

A RockStar emellett egy meglepetéssel is kedveskedik a GTA: The Trilogy – Definitive Editiont megvásárló felhasználóknak, ugyanis ők a trilógia eredeti változatait is letölthetik majd, méghozzá külön költség nélkül. Ezzel a fejlesztő újra megnyitja ezt az utat minden olyan felhasználó előtt, aki meg akarja vásárolni a címek első kiadásait, és ezzel jutalmazza azokat, akik már befektettek a GTA: The Trilogy – Definitive Editionbe.

A remaster után a RockStar elnézést kér az elmúlt napokban felmerült hibákért, és elmondása szerint azon dolgozik, hogy a lehető leggyorsabban kijavítsa azokat: „Terveink szerint a jövőben a technikai problémákra fogunk összpontosítani, és minden egyes hibát javítani fogunk. A tervezett frissítésekkel a játékok el fogják érni azt a minőségi szintet, amit megérdemelnek”. A stúdió emellett egy új, a hibajavításokra összpontosító frissítést is bejelentett, amely „az elkövetkező napokban” érkezik meg a GTA: The Trilogy – Definitive Edition összes verziójához.

Meglátjuk tehát, hogyan sikerül a RockStarnak visszaszereznie a felhasználók bizalmát, hiszen a GTA: The Trilogy – Definitive Edition grafikai problémái miatt nem volt hiány kritikákból az interneten. A panaszok magja azonban nem csak ez, hiszen a játék mással is bosszantotta a közösséget, például a RockStar Launcher összeomlásával, ami a PC-s játékosok nagy részét megakadályozta a játékban.

Forrás: Rockstar Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu