Úgy tűnik, Avan Jogia lelkesedése sem menti meg A kaptár: Raccoon City visszavárt a lesújtó kritikáktól

MOZI HÍREK – Hiába játszotta rongyosra Avan Jogia a Resident Evil 2-t, sajnos előfordul, hogy a lelkesedés nem elég – legalábbis a kritikusokat egyelőre nem győzte meg az új Kaptár-film.

 

 

Ahogy nemrég beszámoltunk róla, a főszereplő Avan Jogia a Resident Evil-játékok nagy rajongója, aki sok órát töltött többek között Leon S. Kennedyt – A Kaptár: Raccoon City visszavárban alakított karakterét – irányítva, és máig szereti az eredeti játékot. Ez mind szép és jó, azonban a Magyarországon csak 2022. január 6-án debütáló mozi, amelyet az Egyesült Államokban két napja mutattak be, egyelőre igencsak lesújtó kritikákat kapott a szaksajtóban.

 

 

A Rotten Tomatoes weboldalon több mint harminc kritika mellett Johannes Roberts filmje mindössze 28%-os pozitív értékelést kapott. A filmes szakemberek panaszai igen változatosak: különösen a forgatókönyv minőségét kifogásolják. A spanyol Espinof munkatársai szerint például a film „visszatérés a kiindulóponthoz, látszólag figyelembe véve a márka szellemiségét, de csak félszívvel”.

„Ha olyasmit akarsz látni, ami pont olyan, mint egy videójáték, akkor játssz inkább a játékkal” – véli Michael Gingold, a Rue Morgue munkatársa.

Ez egybecseng Nick Schagerrel a Variety-től, aki hozzáteszi: „Johannes Roberts író-rendező művében rengeteg a fan service, de kevés a koherens cselekmény és még kevesebb az ijesztgetés”. Mike McGranaghan az Aisle Seat-tól megjegyzi: „Ha egy videójátékot végig kell játszanod ahhoz, hogy teljesen megértsd a filmet, akkor az nem jó film”. A Midwest Film Journal kritikusa, Evan Dossey „a rossz horror, az összefüggéstelenség és az idegesítő franchise-utalások migrénes örvényének” nevezi a filmet.

 

 

Persze igazságtalan lenne elhallgatni a pozitív(abb) kritikákat. Ahogy Sean Keane, a CNET munkatársa fogalmazott, ez a film „örömet szerez a rajongóknak, akik egy szórakoztató, easter eggekkel teli utazást keresnek a 25 éves túlélőhorror-sorozat első két játékán keresztül”. Johnny Oleksinski, a New York Post munkatársa pedig így vélekedett: „Ez az első nézhető epizód a sorozatban. Most az egyszer nem irigyeljük azokat a szerencsés embereket, akiket kinyírnak a zombik”.

Most már csak a közönség ítéletére kell várni, mind a nézettség, mind a bevételek tekintetében. A Rotten Tomatoes „Audience Score” értéke valamivel jobb, mint amit a kritikusoknál mértek: jelen pillanatban 61%-on áll a film. Ugyanakkor a Boxoffice Pro becslése szerint az első öt napban 11,5 millió dolláros bevételt ért el az Egyesült Államokban, ami messze elmarad a hét másik premierje, az Encanto (56,4 millió) és más, már hetek óta futó filmek, például a Szellemirtók: Az örökség, A Gucci-ház és az Örökkévalók mögött.

Meglátjuk, hogy végül kasszasiker lesz-e A Kaptár: Raccoon City visszavár – a rendező mindenesetre már a folytatást tervezgeti, Avan Jogia lelkesedése pedig továbbra is töretlen.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu