Új játékon dolgozik Peter Molyneux, egy új trendre építkezik vele! [VIDEO]

Ezt nem így terveztük, hogy a korábban az ő nevével fémjelzett stúdióról (Lionhead), illetve Molyneux-ról egy napon beszélünk a hírekben!

 

Molyneux több kiváló játék alkotója volt a múltban. A nevek magukért beszélnek: Populous, Theme Park, Dungeon Keeper, Black & White, Fable… igaz, főleg a Fable-sorozat esetében volt gyakori az, hogy a brit játéktervező a csillagokat is jóformán leígérte az égről, de nem minden valósult meg abból, amit ő mondott az akkor még készülő játékairól.

Molyneux a Lionhead elhagyása után a 22cans-et hozta létre (Curiosity: What’s Inside the Cube?, Godus, Godus Wars, The Trail: Frontier Challenge), és most belenyúlt a közepébe: a Legacy egy olyan játék lesz, amiben a blockchain is alkalmazva lesz, és a játékosok NFT-ket vásárolnak egy üzleti szimulátoros környezetben. A Gala Games Las Vegasban megtartott rendezvényén, a Galaverse-en Molyneux részletezte, hogy miképp hatott a Legacy fejlesztésére a kriptovalutákra építő videojátékos műfaj.

A Gala Games megkereste őt, hogy legyen blockchain a Legacy-ban, és mivel az már fejlesztés alatt állt, gyorsan be is jutott Molyneux játékába az is. Egy blogposztban Molyneux részletezte, hogy miképp működik ez. Mivel egy üzleti szimulációról van szó, ezer és ezer alkatrészből kell termékeket létrehozni, amit a munkáshadunk fog megteremteni, és majd lehet kereskedni a nyílt piacon velük. A cél az, hogy az adott piac tetejére feljussunk, viszont a kezdéskor egy területi NFT-t kell vásárolnunk. Minden tranzakció az Etherium blockchainen levő LegacyCoin kriptovalutával fog történni.

Szóval Molyneux is beszállt ebbe a trendbe, amit az Electronic Arts nyíltan támogat, a Ubisoft pedig már el is indította a saját platformját, a Quartzot (aminek felettébb negatív fogadtatásáról a hétvége során mi is beszámoltunk). A Microsoft hallani sem akar a témáról az Xbox platformon, a Valve pedig a Steamről kitiltotta az ilyen játékokat. Kérdés, hogy a túl magasra emelt léc királya nem hasal-e el a Legacy-val…?

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu