Michelle Pfeiffer majdnem egy másik ikonikus Batman karaktert játszott

Michelle Pfeiffer Macskanő szerepét a Batman visszatérben az egyik legjobb alakításaként emlegetik

 

 

A Batman-rajongók úgy üdvözölték Michelle Pfeiffer Macskanő alakítását, mint a DC Comics karakterének eddigi legjobb élőszereplős alakítását. Az ikonikus fekete bőrruhával és a Michael Keatonnal mint Batman/Bruce Wayne tagadhatatlan kémiájával nehéz elképzelni Michelle Pfeiffert más szerepben a Batman-filmekben. Pedig eredetileg egy másik karaktert kellett volna játszania Tim Burton Batmanjében.

A The Hollywood Reporter című lapban Michael Uslan, az 1989-es Batman-film executive producerével készült interjúból kiderül, hogy Pfeiffer eredetileg Vicki Vale szerepére pályázott, miután a Blade Runnerből ismert Sean Young, akit eredetileg Batman szerelmének szántak, egy lovasbaleset következtében mozgásképtelenné vált.

Azonban Pfeiffer Vicki Vale szerepének betöltését Michael Keaton hevesen ellenezte, mivel Michelle Pfeiffer és Keaton korábban jártak, majd szakítottak. Keaton megpróbált újra összejönni volt feleségével, miközben a Batmanen dolgozott. Ezt Michael Wuhl kommentálja. „Akkoriban Michael azt mondta, hogy megpróbált újra összejönni az exfeleségével. Keaton hajthatatlanul, hangsúlyozom, hajthatatlanul ellenezte, hogy Pfeiffer szerepeljen a filmben, ezért Keaton és a producer Jon Peters összevesztek”. A vita eredményeként Pfeiffer helyére Kim Basinger került Vicki Vale szerepében.

A végső döntés, hogy Pfeiffer nem kapta meg Vicki Vale szerepét, áldás volt, hiszen Pfeiffer valószínűleg nem játszotta volna Macskanő szerepét a Batman visszatérben, ha már Batman szeretője lett volna. Pfeiffert is nehéz elképzelni Vicki Vale szerepében. A Batman előtti szerepei közé tartozik Elvira Hancock az 1989-es Sebhelyesarcúban és Sukie Ridgemont az Eastwick boszorkányaiban. Pfeiffer ezekben a szerepekben nyújtott alakításai azt mutatják, hogy tud femme fatales-t játszani, és nem illik Vicki Vale, a szelíd modorú újságírónő karakteréhez.

A Macskanő vitathatatlanul a Batman visszatér legjobb szerepe, és nehéz elképzelni bárki mást a szerepben Pfeifferen kívül. A Danny DeVito által alakított Pingvinnel való szövetsége és a főnöke, Max Shreck elleni bosszúhadjárata erkölcsileg elég szürkévé teszi ahhoz, hogy megérdemelje a gonosztevő státuszt. Mégis, a Bruce Wayne-nel való románca és a tragikus eredettörténete elég szimpatikussá teszi a karakterét ahhoz, hogy a közönség szurkoljon neki.

Pfeiffer közreműködése Tim Burton Batman-filmjeiben segített bevezetni a Batman-franchise sötétebb korszakát, és megszabta a Macskanő mint karakter mércéjét a későbbi filmekben, tévésorozatokban és képregényekben. Bár a Batman-rajongók sosem fogják megtudni, hogy Pfeiffer mit tudott volna hozni Vicki Vale szerepébe, az egyértelmű, hogy jó választás volt a Batman visszatér Macskanő szerepére, mind Michelle Pfeiffer mint színésznő, mind a Macskanő mint a DC Comics ikonikus karaktere szempontjából.

Forrás: vervetimes

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu