Nem csak meta „poén” volt, hogy a Warner ejtette volna a Mátrix készítőit!

MOZI HÍREK – A „Mátrix: Feltámadások” Lana Wachowski nélkül is elkészült volna, ha Lana nem jelentkezik önként a rendezésre.

 

 

Ha láttad a Mátrix: Feltámadásokat, talán emlékszel egy jelenetre, amelyben Smith karaktere (akit Jonathan Groff alakít) arról beszél, hogy a Warner Bros. esetleg otthagyja Thomas Andersont, alias Neót (vagyis átvitt értelemben Lana és Lilly Wachowskit (a Mátrix-franchise alkotóit), hogy egy újabb Mátrix-filmet rendezzenek.

„Szeretett anyavállalatunk, a Warner Brothers úgy döntött, hogy folytatást készít a Mátrix-trilógiához – velünk vagy nélkülünk.”

Nos, kiderült, hogy ez nem csak egy vicces szúrkálás. A Collidernek adott friss interjújában a Mátrix: Feltámadások producere, James McTeigue elismerte, hogy a WB tényleg azt tervezte, hogy más rendezőt bíz meg. McTeigue az összes Mátrix-filmen dolgozott, és azt nyilatkozta, hogy a negyedik Mátrix-film „pénztermelő képessége” miatt „mindig is képben volt a folytatás”. Amikor azonban Lana Wachowski ráugrott a rendezői lehetőségre, a stúdió gyorsan igent mondott, egyszerűen csak értelme volt az eredeti rendezőt a fedélzeten tartani.

„Nézd, azt hiszem, amikor egy ilyen potenciális pénztermelő képességgel rendelkező franchise-ról van szó, akkor ez mindig ugyanaz a sztori. Ugyanúgy, ahogy a Marvel-univerzum ismétlődik és önmagába fordul, vagy ott van a Pókember, vagy ott van a Vasember, vagy a Thor” – mondta McTeigue. „Mindig van lehetőség arra, hogy ezeket a filmeket frissítsük, már csak a pénzszerzés és az új történetek elmesélésének lehetősége miatt is. Nem mondhatnám, hogy ez csak egy tisztán pénzügyi megfontolás. De igen, tényleg, voltak verziók, de még nem landoltak a megfelelő változatnál. Szóval amikor Lana végül visszatért és azt mondta: „Nézd. Szeretnék egy másik filmet csinálni”, természetesen azt a filmest választották, akinek a Mátrix születését köszönhetjük.”

A Mátrix: Feltámadások mozikban és az HBO Maxon való bemutatása óta a kritikai és rajongói fogadtatás vegyes volt. Ennek ellenére a WB folytatni akarja a franchise-t egy ötödik filmmel, és szeretnék, ha Lana Wachowski visszatérne, amit a stúdió vezérigazgatója, Ann Sarnoff is megerősített.

A Mátrix: Feltámadások főszereplői Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Priyanka Chopra Jonas, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris és Jonathan Groff, kritikánkat itt olvashatjátok.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu