A GameStop is beszáll az NFT és kriptovaluta piacára?

2022 nagy valószínűséggel az NFT-ről meg a kriptovalutáról fog szólni: ezeknek elég erősen kezdődött az év…

 

Komolyan, egy hét telt el eddig, és már írtunk a Square Enix és s Konami NFT-s terveiről, tegnap pedig a Norton Crypto is megfordult a hírek közül, és hol van még 2022 vége…? Most fel is lehet karcolni még egy céget az érdeklődők listájára: a GameStopot, ami egy, inkább külföldön ismert játékforgalmazó üzletlánc. A cégről a Wall Street Journal azt állítja, hogy egy olyan részleget hozott létre, ami egy kriptovalutával, továbbá a videojátékokban található NFT-kkel foglalkozik majd.

A site forrásai szerint a kereskedő már több mint húsz embert vett fel ebbe a csapatba, és az online platform, amit létre kellene hozniuk, az év végére el is fog indulni. A GameStop több kiadóval és fejlesztővel is tárgyal, hogy tőlük értékesíthesse az NFT-ket. Ezek pl. fegyverek, kosztümök, vagy más, digitális tárgyak lehetnek, nem beszélve a korábban már említett kriptovalutákról. Már van is egy weboldaluk, ahol NFT-alkotónak lehet jelentkezni…

Meglepő-e az, hogy a GameStop még nem reagált a Wall Street Journal írására? Nem. A Reuters viszont kiemelte, hogy a cég részvényeinek értéke a cikk megjelenése óta úgy 27%-ot emelkedett, úgyhogy itt is pontosan ugyanolyan befektetői kanyarulat van, amit a Square Enix vezérigazgatójának újévi levelében láthattunk (ott is írtuk, hogy szerintünk a befektetőknek próbált a kedvében járni…). A cég az e-kereskedelem felé kezdett nyitni a stratégiájával, ugyanis a bolti kereskedelemben akadályok merülhetnek fel (egy bizonyos pandémia kapcsán érthető is, hogy például a PlayStation Store-os, azaz digitális játékértékesítés aránya is kilőtt a Sony háztájékán).

Matt Furlong, az Amazon egyik korábbi vezetője júniusban vette át a vezérigazgatói posztot, és vele együtt többen is Jeff Bezos cégétől ugrottak át. Veszteséges a GameStop, ami egy éve mém lett a tőzsdén. Innen nehéz lesz visszaállni egy sikeres pályára.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu