Igazán játékosbarát funkcióval is rendelkezik a Steam Deck!

A Valve olyan opciót is kínál a Steam Deckben, ami a több készülékkel rendelkező játékosoknak lesz igazán hasznos.

 

Gabe Newellék hordozható PC-je értelemszerűen főleg hordozható állapota miatt lesz nyúzva itt-ott, de ugye majd ezt is lehet dokkolni, hasonlóan a Nintendo Switch-hez (amiről ne lepődjünk meg, ha hamarosan hivatalosan is halljuk, hogy több mint 100 millió példányt értékesített a nagy N belőle!). Nos, aki esetleg szeretné az otthoni, a Steam Deckhez képest izmosabb PC-jén folytatni, amit mondjuk hazafelé menet elkezdett, megteheti.

A Valve szerint a felhasználók jelentős része felfüggeszti a Steam Deck használatát anélkül, hogy az épp nyúzott játékból kilépnének, mert ez eléggé gyakori a többi handheld videojátékos eszközben tapasztaltakhoz (ismét a Switch-et kell példaként felhoznunk, de mivel nincsen a Sony-nak ilyen készüléke a piacon, nincs is más opciónk…). Ezért lesz a készülékben egy Dynamic Cloud Sync funkció. Ezzel lehetőségük lesz átvinni a játékot vagy egy másik Steam Deckre, vagy az otthoni PC-jükre, hogy pontosan ott folytathassák, ahol abbahagyták.

A Dynamic Cloud Sync segítségével a Steam automatikusan feltölti az összes módosított elmentési adatot a felhőbe, mielőtt a készülék alvó módba lépne, így a PC-nken, laptopunkon, vagy egy másik Steam Decken átmenettől mentesen folytatni az addig megkezdett játékot. A Steam automatikusan minden elmentésbeli változást letölt, amikor visszatérnénk a Steam Deckre, hogy ismét azon játszhassunk.

A Valve kiemelte, hogy a Steam Deck legjobb élményéhez nincs szükség erre a funkcióra, mert nem tekinti kötelezőnek. Csak annyit írnak, hogy javasolják a kipróbálását, mert ezzel a felhasználói élmény a lehető legjobb lehet, de ha nincs is bekapcsolva a Dynamic Cloud Sync, a Steam továbbra is nyomon fogja követni, ha a Steam Decken módosult az elmentés. Ekkor viszont a Deck pihenő módra kapcsolása a játék futtatása során azt eredményezi, hogy egy másik eszközön elindítva azt egy üzenetet kap, miszerint térjen vissza a Deckhez, hogy állítsa le a futó folyamatot, esetleg a legújabb elmentés alkalmazása nélkül játszhat.

Kellemes megoldás. A Dynamic Cloud Sync február vége felé kezd éledezni, ugyanis ekkor küldi ki a Valve az első Steam Deckeket.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu