Matt Reeves kifejtette, miért éppen Rébuszt választotta az első Batman-filmjéhez

MOZI HÍREK – Matt Reeves rendező a Collidernek beszélt arról, miért akarta Rébuszt első főgonoszának.

 

 

Paul Dano Rébusz-változatát látva sokan a valós Zodiákus gyilkoshoz hasonlították a Matt Reeves által újraértelmezett karaktert. A Collidernek adott interjújában a rendező arról beszélt, hogy a legfőbb ok, amiért Rébuszt választotta Batman főellenségnek, maga a Zodiákus volt.

Reeves arról beszélt, hogy a Zodiákus bűntetteinek elkövetési módszere, aki nyomok, rejtjelek és üzenetek nyomát hagyta a rendőrségnek, egy beteg macska-egér játékban, úgy hangzik, mint a „Rébusz borzalmas változata”.

Hiszen a Rébusz jól ismert arról, hogy nyomokat vagy rejtvényeket hagy Batmannek, hogy megfejtse.

Miközben kifejtette, miért is fűz reményeket a filmhez, Matt Reeves azt mondta:

„Egy olyan Batman-sztorit akartam csinálni, ahol a szuperhős már megszületett, de még a kezdeti időkben volt, meg kellett találnia a módját, hogy valahogy igazán fejlődjön. Olyan történetet akartam csinálni, amelyben ennek a bizonyos rejtélynek a felderítése valami nagyon személyes dologhoz vezet vissza, ami alapjaiban rázza meg őt. Mivel tudtam, hogy ezt a fajta dolgot akarom csinálni, elkezdtem a Long Halloweentől kezdve a Calendar Manen keresztül, gondolkodni a különböző gyilkosságok ötletén. Aztán arra gondoltam, hogy csináljuk így a dolgot, ahogy ezeknél a bűntényeknél volt: leveleket hagynak Batmannek.”

A rendező elmondta, hogy Batman karakterének nagy része abban rejlik, hogy „névtelen”, és mennyire zavaró lenne, ha ez a névtelenség megszakadna. Elmagyarázta:

„Arra gondoltam, hogy ez egy remek lehetőség. Ahogy elkezdtem ezen agyalni, és próbáltam megalapozni, eszembe jutott a Zodiákus. Arra gondoltam, hogy a Zodiákus, ezen a szörnyűséges módon, az összes ilyen zavaró rejtjelet, és ezeket a közleményeket a rendőrségnek és az újságoknak hagyta, és hogy ez mennyire nyugtalanító volt.”

„Arra gondoltam, hogy ez tényleg úgy hangzik, mint a Rébusz egy borzalmas, rémisztő változata.”

Matt Reeves további részletekbe bocsátkozott, amikor a Riddlerről beszélt:

Amikor 1948-ban megalkották a Rébuszt, a közösségi média persze még nem létezett. Mikor a Zodiákus az 1960-as évek végén követte el a gyilkosságait, az emberek összekapcsolását segítő mai technológiák még mindig a science fiction világát jelentették. A képregények, valamint a Zodiákus gyilkos valódi esetei és a film között jelentős különbség lesz a közösségi média használata. Matt Reeves a Rébusz médiahasználatáról beszélt, amikor azt mondta:

„Nagyon fontos volt számomra, hogy Gotham ne legyen New York, ne legyen Chicago, ne legyen egy adott város, azt akartam, hogy úgy érezzük, hogy hűha, ez egy olyan hely, ahol még sosem jártunk, de abszolút egy ikonikus amerikai városnak tűnik, egy igazán korrupt, zűrös helynek; de azt akartam, hogy sok minden legyen a mi világunkból. Miközben ezt csináltam, azon gondolkodtam, hogy oké, tehát nem úgy írna a Chronicle-nek, mint a Zodiákus. Elkezdené használni a közösségi médiát, mert ez lenne az. És a vírus-kommunikációnak ezt az ötletét, azt akartam, hogy nagyon is a mi világunkból való legyen. Szóval valahogy így jött létre.”

A Batman hazai premierje március 3-án várható.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu