A Silent Hill rendezője szívesen csinálna egy hasonló horrorjátékot!

A most már a Bokeh Game Studionál dolgozó Toyama Keiichiro nyíltan kimondta: ha lehetőséget kapna az első Silent Hillhez hasonló pszichológiai horror műfajú játék fejlesztésére a Slitterhead után, bevállalná!

 

A stúdió, amitől a Slitterheadet várjuk (ez egy akció-kaland műfajú játék lesz, de szerintünk kicsit torzítanak a jellemzésén, ugyanis horror elemekkel is operálni fog a Silent Hill, a (Forbidden) Siren és a Gravity Rush fejlesztőiből kialakított csapat játéka), egy kérdezz-felelek videó első részét publikálta a hétvége során. Itt több témát is érintettek a japán fejlesztők, de Toyama egyik idézetét érdemes külön kiemelni.

Egy nap szeretne valami klasszikus pszichológiai horror témával is foglalkozni. Ezt tette anno a Konaminál is, ahol a Team Silent váratlanul hatalmas sikert aratott az 1999-ben kiadott Silent Hillel a PS1-en. Ennek a játéknak Toyama volt a rendezője. Érdekesség, hogy kiemelte, miképp tenne magára handicappet, azaz hogyan korlátozná magát (talán épp azért, mert a Silent Hill első része is eléggé… visszafogott körülmények között született?!). Toyama nagyon korlátozott erőforrásokkal hozná létre (kevés pénz, vagy egyetlen személyre koncentrálnának), ugyanis jelenleg elég stábtagjuk van, hogy akciódúsabb játékmenetet teremthessenek.

Toyama hozzáttette, hogy a csapatának képességét később más irányba is elterelné, de valami személyesebbet is teremtene a későbbiekben. A Slitterheadről azt mondta, hogy a régebbi élményeinek összessége ez, így a Silent Hill is valamelyest érintett. Csakhogy az akcióra koncentráló játékmenet miatt inkább a Gravity Rushból meríti a legtöbbet (ezen is dolgozott a Siren-sorozat után).

Lesznek-e kísérleti DLC-k, ahogy a Gravity Rushban láthattuk? A Bokeh Game Studio nem akarta megerősíteni és megcáfolni sem, ugyanis most inkább az alapjátékra koncentrálnak (és ez jó hozzáállás, mert nem kapásból azon törik a fejüket, hogy mivel nyúzhatják meg a pénztárcánkat az előre „kitépni kívánt” elemekkel, amiket később értékesítenének csak).
A Slitterhead készülget (és nem tudni, hogy mikor készül el), a Silent Hill visszatérésére pedig mondjuk ki: nem sok esély van, hiába van sok pletyka.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu