Saját rádióműsorába vág bele a Yakuza készítője

Toshihiro Nagoshi, a Yakuza alkotója bejelentette, hogy saját rádióműsorát mutatja be Japánban.

 

A Yakuza alkotója, Toshihiro Nagoshi bejelentette, hogy saját rendszeres rádióműsorát indítja el Japánban.

A Tokyo FM show, a Nagoshi Studio Presents Future Lounge házigazdája Nagoshi lesz, társa pedig Ami Kikuchi, aki televíziós és rádiós személyiségről ismert.

A Famitsu beszámolója szerint a Future Lounge minden epizódjában más és más vendég vitatja meg kreatív szenvedélyeit, annak hatásait és élethez való hozzállását.

A show, ami egy „képzeletbeli, menedékszerű bár” társalgójában során Nagoshi az alkotó szemszögéből tesz fel kérdéseket a vendégeknek, míg Kikuchi az érdeklődő közönségtag szerepét tölti be, és kérdésekkel is hozzájárul a beszélgetéshez

„Mindig is szerettem a rádiózást, és amikor elkezdtem ezzel foglalkozni, ismét rájöttem, hogy fontos a vendégek mélyebb megértése” – nyilatkozta Nagoshi. „Először is erre szeretnék koncentrálni.

„Sok különböző személlyel fogok beszélgetni, és szeretném, ha határt tudnék húzni a komolynak tűnő emberek könnyed részei és a laza benyomást keltők komoly részei között. ”

Kikuchi így viccelődött: „Nagoshi-san úgy néz ki, mint a legcifrább fickó, akit valaha láttam, de amikor jobban megismertem, rájöttem, hogy kiváló ember.”

Nagoshi januárban hivatalosan bejelentette új fejlesztőstúdiója, a Nagoshi Studio létrehozását. A vállalat a kínai telephelyű NetEase Games cég „teljes tulajdonú leányvállalata”, és a „csúcskategóriás, világméretű kiadásra szánt címek” fejlesztésére fog koncentrálni, elsősorban konzolokon.

A múlt hónapban a Famitsunak adott másik interjúban Nagoshi megerősítette, hogy a stúdió már megkezdte a munkát az első alkotásán, és továbbra is a japán kultúrán lesz a hangsúly, hasonlóan a Yakuza és Judgment játékokhoz.

„Japánok vagyunk, és ez egy japán stúdió, ennél fogva természetesen a piac, amit legkönnyebben kiszolgálunk, az Japán” – magyarázta.

„Keservesen próbáltunk olyan eljárási rendszert találni, amely lehetővé tenné számunkra, hogy olyasmit hozzunk létre, amit világszerte elfogadnak és  eközben a fókusz Japánon marad. Úgy gondolom, hogy erre a kérdésre eddig nem tudtam teljes választ adni.

„E válasz meglelése és a törekvésre az ideál követésének érdekében létrehoztam a Nagoshi Stúdiót. A hangsúly azonban a jövőben is Japánon marad.”

Nem Nagoshi az egyetlen játékkészítő, aki mikrofonra cseréli fejlesztői eszközeit. Hideo Kojima a hónap elején bejelentette, hogy elindítja saját podcastját Hideo Kojima’s Radioverse néven, a Tekken-ről ismert Katsuhiro Harada pedig videóshow-t indított tavaly.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu