Kojima imádta az új Batmant, de a kedvenc Batman-filmje mégis egy egészen más adaptáció…

MOZI HÍREK – A filmektől a videójátékokig, Batman, a csuklyás igazságosztó nagy évet „él” PC-n és konzolokon is a Gotham Knights-szal.

 

 

A több mint 463 millió dolláros kasszasikerrel és a kritikusok körében nagy tetszést arató Batman ismét megmutatja, hogy Gotham denevére miért a képregényvilág egyik legkedveltebb hőse. Az elismerések között olyan ismert arcok dicsérő szavait is megtaláljuk, mint például Hideo Kojima, aki nem habozott megragadni az alkalmat, hogy megemlékezzen kedvenc filmjéről, amely a „köpenyes kereszteslovagról” szól.

A LEGO Batman a videójátékok révén is nagy népszerűségnek örvend

A Death Stranding alkotója az elmúlt napokban igen aktív volt a Warner Bros. produkciója körül, kiemelve Robert Pattinson színészi kvalitásait (aki amúgy nagy rajongója a Final Fantasy VII-nek), valamint Matt Reeves rendezői mesteri képességeit. Megosztotta a filmmel kapcsolatos elképzeléseit is: „A Batman egy olyan film a Denevéremberről, amely a közösségi média korában vizsgálja az álcázást. A maszk arra szolgál, hogy elrejtse a valódi identitást. Hősök és gonosztevők egyaránt viselik, hogy elrejtsék a mindennapjaikat és kiemeljék különböző személyiségüket.”

Megkérdezték továbbá Kojimát, hogy mindezek után ez a változat-e a kedvenc filmje a karakterről? Tim Burton és Christopher Nolan Batman-adaptációinak emlékével elég bonyolult a döntés, mindkettő igazi etalon volt a maga területén, de a Metal Gear Solid fejlesztője egy, a nagyközönség által gyakran mellőzött címet, a LEGO Batman: A filmet emelte ki,  ami a japán alkotó szerint igazi remekmű.

A filmet maga mögött hagyva, Denevérember és a LEGO a videójátékok terén is aranypartnert alkotott a TT Games 2008-ban megjelent játéka óta. Nemrég a LEGO DC Super-Villains című játékban a gonosztevőiket is megismerhettük. A LEGO-n kívül a szuperhős hamarosan a MultiVersusban, a WarnerMedia karaktereit felvonultató Smash Bros. játékban fog harcolni, míg feltételezett halála a múlt héten megjelenési dátumot kapott Gotham Knights narratív előzménye lesz.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu