Paul Dano fogja írni a Batman új képregénysorozatát

Paul Dano lesz az új Batman-képregénysorozat, a Riddler: Year One írója.

 

 

Mivel a filmváltozat hatalmas sikert aratott, a Batman kap egy, a Paul Dano által megformált Riddlert továbbgondoló „összekötő” képregénysorozatot. A The Batman rendezője a Twitteren jelentette be egy kép kíséretében, amely bepillantást enged az új alkotásba. A 6 részes sorozatot maga Dano írja, a rajzokat Stevan Subic készíti. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan miről fog szólni a képregény, azonban valószínűleg egy előzménytörténetet kapunk az új projektben, amelyben megtudhatjuk, hogyan vált Edward Nashton a hirhedt supergonosszá, a Riddlerré.

A rejtélyes sorozatgyilkossal kapcsolatban még mindig rengeteg megválaszolatlan kérdés van, és lehet, hogy a képregényben sok mindenre választ kapunk. Emellett az HBO Maxnál legalább két spinoff sorozat van fejlesztés alatt. Az egyik az Arkham Asylumra, a város legveszélyesebb szupergonoszainak otthont adó, szigorúan őrzött intézetre fog koncentrálni. A másikban Colin Farrell visszatér Oswald Cobblepot szerepében, amely során a piti bűnözőből a hírhedt Pingvinné válik. A találgatások szerint számíthatunk filmbeli folytatásra is, hiszen az első film olyan jó fogadtatásban és sikerben részesült, hogy a második résznek lehetősége nyílik még részletesebben kibontani a Batman kesze-kusza szálait.

A Zodiákus gyilkos ihlette az új Batman Riddlerét. Ebben a feldolgozásaban a főgonosz sokkal komorabban van ábrázolva, mint a Batman franchise korábbi elemeiben. Dano alakítása a szerepben igen sokat tett az „új Riddler” működéséért. Matt Reeves rendező és társ-forgatókönyvíró Danót képzelte el Riddler szerepében, ezért együtt alakítgatták végig a karaktert.

Reeves a következőket mondta a karakterről:

„Ez a karakter, elmerül a művészetében, és nehezen kommunikál a körülötte lévőkkel. Mindez lelkileg méginkább elszigeteli őt a külvilágtól. Riddler a korunk terméke, az, ahogyan az emberek elszigetelődnek az interneten, és olyan szellemi tevékenységekbe vonulnak vissza, amelyek a kapcsolattartás hiányát pótolják. Paul olyan zseniálisan mutatja be ezt az állapotot, hogy nagyon is átélhetővé válik általa a karakter. Nem akartam, hogy ez a karakter gonosztevő legyen. Még a sötétségében is látni akartam ezt az emberséget.”

A The Batman filmben Robert Pattinson szerepel Batmanként, Paul Dano a Riddlert, Zoe Kravitz a Macskanőt, Colin Farrell pedig a Pingvint alakítja. Reeves a forgatókönyvet Peter Craiggel közösen írta.

A Riddlerről szóló képregény valószínűleg 2022 októberében fog debütálni. Addig is, az új Batman-film már világszerte bekerült a mozik kínálatába.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu