Elden Ring egyik szobrát a spanyol Valladolid városa ihlette

Az Elden Ring nyilvánvaló európai építészeti inspirációi egy Midlandben található szobor esetében is megmutatkoznak, hiszen a szobor szinte teljesen megegyezik a spanyol Valladolidban találhatóval.

 

A Hidetaka Miyazaki és a FromSoftware kézjegyét viselő játékok sok szempontból különlegesek, köztük az Elden Ring is. Mióta megjelent, a játékosok sorra fedezik fel az érdekesebbnél érdekesebb rejtett utalásokat, apró részleteket Midlandben.

A From legújabb része, ahogy a Souls-saga általában, az európai építészet, szobrászat és festészet számos aspektusából merít ihletet, de amire nem számítottunk, az a spanyolországi Valladolid városára való utalás. A játékban ugyanis van egy szobor, amely megegyezik egy valódi szoborral, ahogy azt egy Velkan nevű felhasználó osztotta meg a közösségi médiában:

 

 

Mint a felhasználó rámutat, ezek a katonák a Colegio San Gregorio homlokzatát díszítik és az Ibériai-félsziget 15. század végi esztétikája uralkodik rajtuk, valamint a szobor egyik oldalán egy kisbaba is látható, akárcsak a játékbeli szobornak. Ha valaki szeretné megkeresni a szobrot az Elden Ringben, akkor a Liurnia és a völgyet összekötő kapu környékén keresse.

Miyazaki rengeteget merített a középkori európai építészetből, így valószínűleg még sok más utalást is felfedezhetünk az Elden Ringben való kalandozás során. A játék saját páncélzata például egész hű a középkorból fennmaradt páncélokhoz.

A játékban elrejtett egyéb titkok is trükkösek, mint például a hamis fal, amelynél több mint 50 találat kell ahhoz, hogy egy új terület megnyíljon.

Forrás: Esports Extras

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu