Családi előfizetéssel erősödhet a(z Xbox) Game Pass?

A Microsoft a családosoknak kedvező előfizetési modellen dolgozhat a pletykák szerint, így olcsóbban lehetne a sokak által már csak Game Passként nevezett szolgáltatáshoz hozzáférni fiókmegosztás nélkül (ez inkább a Netflix esetében történik).

 

A Windows Central arról ír, hogy egy Family Plan, azaz egy családi előfizetési terv készül a Microsoft berkein belül, és a site szerint akár már idén be is vezetheti „a zöld csapat” a modellt, és lennének izgalmas újítások. Akik az Xbox Game Pass Family Plan drágább megoldását választják, öt játékos kap teljes hozzáférést a játékkönyvtárhoz, és ez az előfizetés olcsóbb lenne, mint öt különálló Game Pass-előfizetés.

Ehhez a cég a Microsoft Family Account rendszerét vetné be, ami az Office 365-ben már bevált. Egy korlátozás azért van: csak egy országon belül lehet használni az öt fiókot, így nem lehet például az, hogy németföldön tartózkodó rokonunk az itthon maradt családtagokkal közösen játszhat, mert ezt a redmondiak nem fogják engedélyezni, de ki tudja, hogy az EU-n belül ezt hogyan is fogják majd korlátozni…

A Windows Centralnak író Jez Corden szerint már jó ideje meg szeretné a családi fiókot valósítani a Microsoft, de voltak kidolgozásra váró részletek a jogdíjak terjesztésével kapcsolatban, illetve a külsős, third-party kiadók hogyan lennének kompenzálva a licenszekért azon felhasználók esetében, akik nem kötődnek ehhez a modellhez. A Microsofthoz közel álló, megbízható forrásai szerint meg tudja erősíteni, hogy az Xbox Game Pass Family Plant már semmi sem állíthatja meg a 2022-es megjelenéstől. (Talán ősszel fog ez bekövetkezni, de itt mi tippelünk csak.)

Ez persze még nem hivatalos, de ha a Microsoft az Office 365-nél már létrehozta az alapokat, továbbá a jogdíjjal kapcsolatos galibáknál is elért valamiféle megállapodást a kiadókkal, akkor ez egyszer valóban be fog következni, csak kérdés, hogy mikor kerít erre időt a Microsoft. Családi modellben spórolni nem árt, de azért ahhoz kell néhány eszköz is, de ez már nem a mi dolgunk…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu