Jim Carrey-nek nem tetszik az új Batman Riddlerje

MOZI ÍREK – Egész mostanáig csak Jim Carrey keltette életre a Riddler karakterét a filmvásznon. Most, hogy kijött az új Batman film és Paul Dano egy nagyon más megközelítésből formálta meg a Riddlert Carrey erős aggodalmát fejezte ki.

 

Carrey az Unilaidnak nyilatkozta, hogy komoly fenntartásai vannak az új filmmel. Míg ő egy komikus Riddlert játszott a Batman Foreverben, és ez a film kontextusában működött is, az új The Batman nagyon másképp közelíti meg a karaktert. A kinézetétől kezdve az áldozatai elintézésének módjáig szöges ellentétben áll a két film. Paul Dano verziója sötét és valóságos, ami Carrey szerint aggodalomra ad okot, mivel mások is lemásolhatják a valóságban.

Carrey ugyan nem azt sugallja, hogy az új karakter ötleteket adhat bárkinek is, és aki a filmet megnézi, bűnözővé válhat, mégis úgy gondolja, hogy ez a megközelítés rossz mintát mutathat:

„Nem láttam. Ez egy nagyon sötét verzió. Vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Mindenkinek szubjektív téma ez, ezt értem, de… Szeretem [Paul Danót] mint színészt, ő egy óriási színész. Viszont aggódom. Van bennem egy kis aggodalom az emberek arcának gaffer-szalaggal való leragasztása miatt, és arra bátorítok másokat, hogy ugyanezt tegyék. Ugyanis van néhány beteges alak odakint, akik esetleg elfogadják ezt a módszert… Van lelkiismeretem a dolgokkal kapcsolatban, amiket választok… Tudom, hogy van ennek helye, és nem akarom kritizálni, de ez nem az én műfajom… ettől függetlenül nagyon jól sikerült, ezek a filmek nagyon jól sikerültek.”

Kérdés, hogy egy Batman filmnek mennyire kell családbarátnak lennie? A karakter korábbi ábrázolása inkább csínytevő volt, most pedig hidegvérű gyilkos. Van, akinek ez nem tetszik, és aggódik, mások szerint mindenki maga döntse el, hogy melyik hangulatot, ábrázolást érzi a sajátjának.

Talán ezzel is összefügg, hogy Carrey a visszavonulását fontolgatja. Lehet, hogy a Sonic the Hedgehog 2 lesz az utolsó szerepe. A maga részéről úgy érzi, hogy több mint eleget ért el és keresett a karrierjével ahhoz, hogy élete ezen szakaszában inkább olyan egyéb kreatív tevékenységekkel foglalkozzon, mint például az otthonában való festés, és ez arra késztette, hogy erősen fontolóra vegye a Hollywoodból való visszavonulását.

Carrey évtizedeken át szórakoztatta a közönséget igen emlékezetes szerepeivel. Különösen a vígjátékait tartják a műfaj legjobbjai között számon. A színész, aki az új Sonic-filmben újra eljátssza a gonosztevő Dr. Robotnik szerepét, napjaink egyik legelismertebb és legsikeresebb hollywoodi sztárja.

Carrey az utóbbi években kevesebbet szerepelt. A 2014-es Dumb and Dumber To (amely a 90-es évekbeli Dumb és Dumber című, közkedvelt film folytatása) óta a 2020-as Sonic volt az egyetlen jelentős szerepe. 2016-ban szerepelt a The Bad Batch és a Dark Crimes című indie filmekben. 2018-20 között két évadban láthattuk a Showtime sorozatában, a Kiddingben, 2020-ban pedig a Saturday Night Live több epizódjában Joe Biden szerepét alakította. Nemrégiben a színész a Verizon Super Bowl-reklámjában újra eljátszotta a The Cable Guy című filmből ismert szerepét, és részt vett egy Bob Saget-tribute comedy show-ban, amely júniusban indul a Netflixen.

„Nos, valószínűleg visszavonulok. Elég komolyan gondolom. Persze attól függ, ha az angyalok hoznak valamilyen arany tintával írt forgatókönyvet, ami azt mondja nekem, hogy nagyon fontos lesz az embereknek, akkor lehet, hogy folytatom az úton, de most szünetet tartok… Nagyon szeretem a csendes életemet, és nagyon szeretem a festéket vászonra vinni, és nagyon szeretem a spirituális életemet is. Úgy érzem – és ez olyasmi, amit talán soha nem hallasz más hírességtől -, hogy elég volt. Eleget tettem. Elég vagyok.”

-nyilatkozta az Access Hollywoodnak.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu