Breaking: csak nem Sherlock Holmes spin-off sorozatokon dolgozik a HBO Max?!

MOZI HÍREK – Állítólag két Sherlock Holmes spin-off is fejlesztés alatt áll a HBO Maxnál, méghozzá Robert Downey Jr. csapatától.

 

 

Három mozifilm után Robert Downey Jr. Sherlock Holmes-univerzuma a kis képernyőn is tovább bővül. A Variety szerint két különálló spinoff sorozat fejlesztése kezdődött meg, amelyek RDJ Holmes-univerzumában játszódnak. A jelentés szerint a tervek alapján mindkét sorozat a Sherlock Holmes 3-ban bemutatott új karakterekre koncentrál majd. Egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen karakterek lehetnek ezek, és hogy Downey külön megjelenik-e Sherlockként.

Downey a hírek szerint a spin-offok executive producere is lesz Susan Downey és Amanda Burrell, a Team Downey többi tagja mellett.

Lionel Wigram a Wigram Productions-től szintén executive producer lesz. A produkció a Warner Bros. Television égisze alatt valósul meg.

Ez a hír akkor érkezett, amikor a HBO Max új sorozatokat rendelt, hogy tovább fűzze a Warner Bros. által az elmúlt években kiadott filmek egy részét. Ezek közé tartozik a nemrég bejelentett Az (It) előzménysorozat, a Welcome to Derry, amely állítólag Pennywise, a bohóc eredettörténete lesz. A Batman legalább két spin-offja is fejlesztés alatt áll a streamer számára, az egyik az Arkham Asylumban játszódik, a másik pedig Colin Farrellt követi Pingvinként. Egy Dűne-spinoff sorozat is készül.

A Sherlock Holmes 2009-ben került a mozikba, míg a folytatás, a Sherlock Holmes: Árnyjáték 2011-ben követte. A filmek, amelyekben RDJ alakítja Holmest és Jude Law Dr. Watsont, Sir Arthur Conan Doyle eredeti detektívregényei alapján készültek. Az eredeti film világszerte több mint 524 millió dolláros bevételt hozott, a folytatás pedig további 543 millió dollárt gyűjtött, így a filmek jóval több mint 1 milliárd dollárt hoztak a globális jegypénztáraknál.

Ez a hír azt is jelentheti, hogy a régóta húzódó Sherlock Holmes 3 ismét sínen van. Mivel az előző filmek nagy kasszasikerek voltak, természetes volt, hogy azóta is folytatásról beszélnek. Habár az SH3 egy időben 2021-es megjelenési dátumot kapott, máig nem valósult meg: a projekt egyszerűen nem tudott igazán beindulni. Robert Downey Jr. mindenesetre a múltban már több Holmes-filmmel is élcelődött, többek között 2020-ban tett megjegyzései arra utaltak, hogy a következő film fejlesztése mellett néhány spin-offot is ki akar dolgozni.

A HBO Max egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a Holmes spin-offokról szóló híreket, és a Sherlock Holmes 3. részről sem érkezett hivatalos bejelentés. Miután ezek a hírek kiszivárogtak, talán hamarosan hallhatunk egy bejelentést…

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu