Mads Mikkelsen jobb Grindelwald, mint Johnny Depp? Lássuk, mi a kritikusok véleménye!

MOZI HÍREK – A kritikusok szerint Mads Mikkelsennek már a kezdetektől fogva szerepet kellett volna kapnia a Legendás állatokban…

 

 

Jönnek az első kritikák – a miénk is még a mai napon várható – a Varázsvilág-franchise legújabb részéről, a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai című filmről, és annak ellenére, hogy az eddigi kritikák kifejezetten vegyesek, úgy tűnik, egy dologban sokan egyetértenek: Mads Mikkelsen sokkal jobb Gellert Grindelwald, mint Johnny Depp. Kezdve az Kirsten Acunával az Insidertől, aki szerint a Hannibal sztárja annyira jó a gonosz szerepében, hogy könnyű elfelejteni, hogy Depp egyáltalán játszotta valaha ezt a szerepet.

„Mikkelsen olyan természetesen csúszik bele Grindelwald szerepébe, hogy könnyű elfelejteni, hogy Depp valaha is játszotta a szerepet.”

„Depp esetében nem értettem, miért akarna bárki is követni egy varázslót, aki komikusan néz ki, mintha egy újabb bizarr találmánya lenne a színésznek az évek során eljátszott különc karakterek menazsériájából. Ezzel szemben Mikkelsen olyan nyájas, bájos kisugárzással játssza Grindelwaldot, hogy könnyen meggyőz arról, miért csábítana el bárkit is ez a karizmatikus, jóképű varázsló, és miért hagyná magát rávenni arra, hogy háborút vívjon érte.”

Mikkelsen alakításának dicsérete folytatódik a The Guardian cikkírójának, Peter Bradshaw-nak a jóvoltából, aki szerint a színész „finomabb” és „visszafogottabb” Grindelwaldot alakítja, mint a Johnny Depp által megformált Grindelwald.

„Mads Mikkelsen került be a sorozatba, hogy az immár problémás Johnny Deppet helyettesítse Gellert Grindelwald, a gonosz varázsló szerepében, aki egykor szoros kapcsolatban állt magával Albus Dumbledore-ral (akit Jude Law játszik csillogó modorral és szakállal). Mikkelsen finomabb és alattomosabb alakítást nyújt, mint Depp, és a >>sápadt szem<< hatása is visszafogottabb.”

A Legendás állatok franchise rajongói megdöbbentek, amikor Johnny Deppet a Warner Bros. arra kérte, hogy mondjon le a központi gonosz szerepéről. Mindig is az volt a szándék, hogy Depp játssza a szerepet a sorozat hátralévő részében, de ez a színész ellen felhozott különböző vádak közepette megváltozott, és Depp helyére a Casino Royale sztárja, Mads Mikkelsen került.

A színfalak mögötti dráma ellenére úgy tűnik, hogy ez a csere elég jól sikerült. Robbie Cullen a The Telegraph-tól (aki amúgy sok kivetnivalót talált a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkaiban, mindössze 2/5-re értékelve a filmet) úgy vélte, hogy Mads Mikkelsen „már a kezdetektől fogva kellett volna a szerepre”, míg Caroline McGinn, a Time Out munkatársa úgy vélte, hogy Mikkelsen „fantasztikusan baljóslatú helyettesítője Johnny Deppnek.”

Az USA Today írója, Brian Truitt ugyanígy finomabbnak és kielégítőbbnek találta Mikkelsen alakítását, a színész sokkal hihetőbb vezetőt formált meg, mint Depp tipikusan furcsa alakítása.

„Míg Depp átvétele – lényegében Grindelwaldot egy csapzott hajú, csodabogár szektavezérként játszva – rendben volt, Mikkelsenét sokkal veszélyesebbnek érzem, mivel közönségkedvelő, manipulatív emberként a népszerűség bájaival bír, miközben elrejti a benne rejlő kíméletlen kegyetlenséget.”

A kritikusok szerint Mads Mikkelsen Grindelwaldja még romantikusan is sokkal jobb kapocs Jude Law Albus Dumbledore-jával szemben. Valami, amire a rajongók már régóta várnak, hogy többet lássanak belőle. Kevin Maher, a The Times of London írója úgy jellemzi Mikkelsent, mint „a sorozat áldását”, akinek „forrongó intenzitása a fenyegetés új rétegét adja a karakterhez, de egyúttal hihetően tikkasztó romantikus múltat is sugall Dumbledore-ral.”

Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai 2022. április 14-én kerül a hazai mozikba.

Forrás: Tomatazos.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu