Will Smith-nek végül 10 évre búcsút kell vennie az Oscar-gálától

MOZI HÍREK – Nem bánik kesztyűs kézzel a világ Will Smith-szel az Oscaros pofonja óta – amit ő maga is megbánt azóta –, de úgy látszik, most az Akadémia is meghozta a maga döntését a témát illetően. Will Smith ki lesz tiltva minden akadémiai eseményről 10 évig.

 

Will Smith kétségkívül a figyelem középpontjába került, amikor a 2022-es Oscar-gálán lekevert egy nagy pofont Chris Rock-nak, aki a felesége borotvált fején viccelődött. Az incidensről mindannyian rengeteg hírt és még annál is több meme-et láthattunk, ugyanakkor mindennek Will Smith számára nem kis következményei lettek. A színész nemrégiben nyilatkozott arról, hogy lemond akadémiai tagságáról és végtelenül bánja a tettét, az Akadémia kormányzótanácsa pedig most hozott döntést arról, hogy 10 évre eltiltják Will Smith-t az összes akadémiai rendezvénytől. Itt olvasható a CNN által lehozott közleményük:

„A testület úgy döntött, hogy 2022. április 8-tól számított 10 évig Smith úr nem vehet részt semmilyen akadémiai rendezvényen vagy programon, sem személyesen, sem virtuálisan, beleértve, de nem kizárólagosan az Oscar-díjátadót. A 94. Oscar-gálának a közösségünkben élő számos olyan személyiség ünneplésének kellett volna lennie, akik hihetetlen munkát végeztek az elmúlt évben; ezeket a pillanatokat azonban beárnyékolta az az elfogadhatatlan és káros viselkedés, amelyet Smith úr színpadon tanúsított. A közvetítés során nem foglalkoztunk megfelelően a teremben kialakult helyzettel. Ezért sajnáljuk. Ez egy lehetőség volt számunkra, hogy példát mutassunk vendégeinknek, nézőinknek és az Akadémia családjának szerte a világon, és mi alulmaradtunk – felkészületlenül ért minket a példátlan eset.”

Az akadémiai eltiltás mellett a színésznek sok más, talán még rosszabb következménnyel is szembe kell néznie. Rengeteg kollégája ítéli el a gálán nyújtott magatartása miatt, sok projektje megfeneklett – köztük a két Netflixes projekt, illetve a Bad Boys 4 fejlesztése is szünetel – valamint a róla készült életrajzot is elvetették, legalábbis látszólag. A színész ugyan bocsánatot kért rögtön az esemény után, elismerve, hogy egy pillanatnyi érzés uralkodott el rajta abban a pillanatban, de már bánja, hogy rossz fényt vetett pofonjával az Oscar-gálára. Az akadémiai tagságáról való lemondása után is sokan úgy érezték, mindez nem elég, így felmerült, hogy bűnvádi eljárást indítsanak ellene, illetve visszavegyék a legjobb színésznek járó díját. Chris Rock azonban nem szeretett volna eljárást kezdeményezni, illetve az Akadémia sem veszi vissza a díjat.

Ezek mellett is mondhatjuk, hogy nem volt kis ára a Chris Rocknak lekevert pofonnak.

Forrás: Movie Web

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu